Pascal Kraaijenbrink uit Lichtenvoorde. Foto: PR
Pascal Kraaijenbrink uit Lichtenvoorde. Foto: PR Foto: PR

Tristan Hoffman Challenge brengt bijna ton op

OOST GELRE - De achtste editie van de jaarlijkse Tristan Hoffman Challenge (THC) is volgens de organisatoren en de deelnemers andermaal een groot succes geworden. Dit jaar, op vrijdag 23 juni, was de bergreus de Passo dello Stelvio in Italië aan de beurt om te worden overmeesterd. Hiervoor waren in totaal maar liefst 141 deelnemers verantwoordelijk. Deelnemers, bestaande uit alleen maar enthousiaste wandelaars, hardlopers en wielrenners, die een indrukwekkende ervaring opdeden en tegelijkertijd een unieke prestatie leverden door een bedrag van 95 duizend euro in te brengen voor het in de Achterhoek bekende goede doel: Kanjers voor Kanjers.

Door Theo Huijskes

De opbrengst kan nog oplopen tot een bedrag van 100.000 euro oftewel een ton. Dit omdat er nog tot 1 augustus van dit jaar gedoneerd kan worden.
De organisatie van de THC 2017 heeft een kerngroep, bestaande uit Vera Hoffman, Sabine Hoitink, Marcel Piek, Erwin de Roo, Maikel Sellink, John Theissen, Kitty Tolkamp en Petra te Woerd. Die kregen volop medewerking van de vrijwilligers die tal van voorbereidende werkzaamheden verrichtten, alsmede van de vrijwilligers die tijdens de Challenge zelf alles in goede banen leidden.
Ondanks de vanaf startplaats Prato gemeten lengte van 24,3 kilometer en een gemiddeld stijgingspercentage van 7,4%, bleek weer eens dat de Passo dello Stelvio in de Italiaanse Alpen een geliefde bergpas vormt voor menig sporter. Voor de deelnemers aan de THC waarschijnlijk dé sportieve uitdaging van het jaar. Dit laatste mede vanwege het aldaar heersende onvoorspelbare weer. Derhalve niet zo verwonderlijk dat het vanaf 's morgens vroeg gedurende de gehele dag afzien betekende voor iedere wandelaar, hardloper en wielrenner. Maar met name de talrijke meegereisde supporters wisten de deelnemers met hun aanmoedigingen tot grote hoogte op te zwepen. Op de top van de berg was het voormalig wielrenner (tegenwoordig ploegleider) en tevens ambassadeur Tristan Hoffman, die alle succesvolle sporters wist te verblijden met een dikverdiende medaille.
Kanjers voor Kanjers zal een groot gedeelte van de opbrengst van de THC 2017 gaan besteden aan de inrichting van een beweegplein voor VSO Het Bariet in Lichtenvoorde. Van deze school voor speciaal onderwijs namen drie leerlingen deel aan de Challenge, waaronder Pascal Kraaijenbrink (17) uit Lichtenvoorde, overigens fanatiek voetballer bij het G-team van s.v. Grol. In totaal namen er 45 sporters uit Oost Gelre deel aan de THC 2017, te weten 28 fietsers, 12 wandelaars en 5 hardlopers. De RTCG (Ren- en Toerclub Groenlo) was met 10 leden van de partij.