Mega veel vis gevangen bij eerste jeugdwedstrijd. Foto: PR
Mega veel vis gevangen bij eerste jeugdwedstrijd. Foto: PR

Recordvangst bij eerste jeugdviswedstrijd

GROENLO - De beslissing van de Groenlose Hengelsport Vereniging (GHV) om de jeugdviswedstrijd te verplaatsen van de stadsgracht naar de vijver van de Hartreize blijkt vooralsnog een juiste te zijn geweest. Woensdag 12 juli wisten de deelnemers maar liefst 659 vissen te vangen.

GHV-voorzitter Erik Mentink hierover: "Bij mijn weten is er tijdens een jeugdwedstrijd in de 79-jarige geschiedenis van de GHV nog nooit zoveel gevangen. We hadden één schrijver op vier vissers gezet om de vangst te noteren. Maar het was haast niet bij te houden. Dat doen we 26 juli anders als we de tweede jeugdwedstrijd houden aan de vijver van de Hartreize."

Veel vis
"Van kinderen hadden we al wel vernomen dat ze bij de vijver van de Hartreize elke minuut wel een visje konden vangen. Maar zoveel vissen in anderhalf uur, dat gebeurt bijna nooit. Degene die als laatste was begonnen had gewoon nog 40 vissen en de winnaar had er zelfs 158", vervolgt Mentink. De jonge vissers werden met raad en daad bijgestaan door de viscoaches en andere vrijwilligers van de GHV. Er kwam veel publiek uit de buurt en ook veel ouders van de vissertjes kwamen af op de succesvolle happening.

Niet optimaal
De GHV wil nog wel in overleg met het Waterschap om deze vijver te optimaliseren voor de jeugd. Vis zit er volgens de GHV genoeg maar de oevers zijn hoog en er staan op drie plekken houten wilgentenen in het water die er ooit ingezet zijn als kunstvoorwerp. Maar dat komt anno 2017 niet uit de verf. Ook zou er her en der nog wat riet verwijderd kunnen worden om nog meer visplekken te creëren, aldus de visvereniging.

Volgende wedstrijd
Al met al kan teruggekeken worden op een erg geslaagde eerste jeugdwedstrijd. Op woensdag 26 juli om 18.00 uur is het verzamelen voor de tweede en laatste jeugdwedstrijd van deze vakantietijd. Vissers hoeven geen lid te zijn van de GHV en liefhebbers die geen hengel hebben zijn ook welkom. Zij kunnen een hengel lenen van de GHV. De deelname is wederom gratis en er zijn allerlei prijzen te winnen. Bovendien is er voor iedereen die nog geen jeugdakte heeft voor de stadsgracht na afloop een gratis exemplaar. Vriendjes en vriendinnetjes van de vissers kunnen meekomen.

Uitslag
1. Thijs Lankeet, 158 vissen. 2. Jur Pasman,150 vissen. 3. Jelle Pangaard, 77 vissen. 4. Thijn Luttikholt, 75 vissen. 5. Jurre Hemmink, 61 vissen. 6. Jens Baks, 55 vissen. 7. Tess Luttikholt, 43 vissen. 8. Wiebe Theissen, 40 vissen.


www.visseningroenlo.nl