Roel Beunk van Groot Zevert Vergisting overhandigt een blije Tijn zijn prijs. Foto: PR
Roel Beunk van Groot Zevert Vergisting overhandigt een blije Tijn zijn prijs. Foto: PR Foto:

Vakantieviswedstrijden staan weer voor de deur

GROENLO - Op dinsdag 25 juli en dinsdag 1 augustus worden aan de stadsgracht in Groenlo weer twee vakantiewedstrijden gevist. Deze wedstrijden zijn ook voor de jeugd bedoeld. Zij strijden in een aparte klasse en voor hen is de deelname gratis, volwassenen vanaf 15 jaar betalen 5 euro. Er is een kleine wijziging doorgevoerd ten opzichte van vorig jaar jaar. Ditmaal wordt er om 16.15 uur geloot op de Maliebaan, de wedstrijd zelf begint om 17.30 uur en duurt tot 20.30 uur. Dit in verband met de invallende duisternis.

Vijvertour
Op woensdag 26 juli wordt aan de vijver van de Hartreize (achter de RK begraafplaats) de tweede jeugdwedstrijd gevist. De eerste jeugdwedstrijd kende een recordvangst van maar liefst 659 vissen (zie ook pagina 5). Ook ditmaal zijn er weer mooie prijzen te winnen. De deelname is gratis en je hoeft geen lid te zijn van de Groenlose Hengelsport Vereniging (GHV). Ook als je geen hengel hebt ben je welkom, dan kun je even voor de wedstrijd een hengel lenen van de GHV. De jeugd dient zich om 18.00 uur te verzamelen en om 18.30 uur begint de wedstrijd.

Open Grolse
Op zaterdag 5 augustus wordt de wedstrijd om het Grolse kanon gevist. De oudste wedstrijd op het GHV-programma, en voor veel liefhebbers niet meer weg te denken uit de regionale en nationale wedstrijdkalender. Het Grolse kanon, hét symbool van Groenlo, is een geliefde ereprijs die menig prijzenkast opsiert. Elk jaar weer doen plaatselijke, regionale en landelijke toppers een gooi naar de titel om zo deze prijs in hun bezit te krijgen. Naast de stadsgracht en de soepele organisatie komen velen naar eigen zeggen ook terug voor de gezelligheid. Het advies is om je snel aan te melden, want de wedstrijd is altijd in 'no time' volgeboekt. Inmiddels hebben zich al zo'n kleine vijftig deelnemers ingeschreven. Opgave kan uitsluitend via opengroenlose@visseningroenlo.nl.


Met Zonnebloemballon de lucht in

BELTRUM - Vorig jaar heeft De Zonnebloem afdeling Beltrum een ballonvaart aangevraagd bij De Zonnebloem in Breda. Bij goede weersomstandigheden gaat die ballon, gevuld met gasten van De Zonnebloem Beltrum, op zaterdag 22 juli om 19.30 uur de lucht in, vanaf het kermisterrein aan de Avesterweg in Beltrum. Rond 16.00 uur zal bekend zijn of de ballonvaart doorgaat.


Tijn van Gennep naar Megapret

BELTRUM - Tijdens de open dag van de vergistingsinstallatie van Groot Zevert Vergisting op 10 juni was er ook voor kinderen veel te beleven en te doen. Onder andere een kleurwedstrijd voor alle kinderen. Afgelopen week werd hiervan de prijs uitgereikt aan de gelukkige. Winnaar van het arrangement bij Megapret in Lievelde werd Tijn van Gennep (6 jaar). Samen met zijn broertje Sil en hun beider ouders mag hij een bezoek brengen aan Megapret.