Holterhoekers in toneelstuk

HOLTERHOEK - Volksfeestvereniging Holterhoek voert ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan een toneelstuk op met eigen mensen en debutanten.

Gelegenheidstoneelvereniging 'Kan Wat Worden ... (of neet)' brengt het door M. de Bilt geschreven stuk 'Boerenkool met worst', een plattelandskomedie in drie bedrijven. De voorstelling is bij Grenszicht, op donderdag 10 augustus om 20.00 uur, het kermisweekend. De tent is om 19.00 uur al open, om 19.45 is er een openingswoord door de voorzitter. Kaarten kosten in de voorverkoop 6,00 euro en aan de kassa 7,50 euro. De voorverkoopadressen zijn: café-restaurant Grenszicht, Vredenseweg 2 in Eibergen; café De Lindeboom, Hagen 28 in Eibergen; café Holly's, J.W. Hagemansstraat 2a in Eibergen; Bruna, Beltrumsestraat 52 in Groenlo.

Tijdens de jaarlijkse jaarvergadering van de Volksfeestvereniging Holterhoek in januari 2016 al kwam Anita Maarschalkerweerd met het idee om ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de vereniging een toneelstuk ten uitvoer te gaan brengen. Daarover werd het hele jaar met elkaar gesproken, en hier en daar waren er wat mensen uit de eigen gelederen die wel interesse hadden om mee te doen. Tijdens de jaarvergadering van dit jaar werden er spijkers met koppen geslagen. Vanaf 22 februari 2017 zijn er wekelijks acht toneelspelers onder leiding van Anita Maarschalkerweerd en met hulp van de souffleuse Marga Huls aan het repeteren geslagen. Bijzonder is dat al deze mensen debutant zijn. Alleen regisseuse Anita heeft wat ervaring omdat ze zelf meerdere malen heeft meegespeeld in Wolfersveen (gemeente Zelhem), de plaats waar ze is geboren en getogen. Maar toneelspelen is ook voor haar toch iets anders dan regisseren.


www.holterhoek.eu