Een reebok. Foto: Natuurmonumenten - Ben Walet
Een reebok. Foto: Natuurmonumenten - Ben Walet Foto:

Op zoek naar reeën op landgoed Mentink

WINTERSWIJK - De boswachter van Natuurmonumenten neemt belangstellenden mee op zoektocht naar reeën op landgoed Mentink in Winterswijk.

De excursie is op woensdag 26 juli en woensdag 2 augustus. De twee uur durende tocht voert over het mooie landgoed Mentink en begint om 19.30 uur. De kosten bedragen zeven euro voor leden van Natuurmonumenten, tien euro voor niet-leden. Kinderen van leden en OERRR-leden betalen vier euro, alle andere kinderen betalen zeven euro. Tickets zijn alleen vooraf te koop via www.natuurmonumenten.nl/activiteiten. De tocht is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Een verrekijker wordt aanbevolen.
Tijdens de wandeling over het Mentink vertelt de boswachter boeiende verhalen over de reeën die hier leven. Het zijn schuwe dieren, die vaak pas tegen de avond tevoorschijn komen. Hoe ze leven, wat ze eten, wie hun vijand is en wat ze tijdens de nacht beleven, ontdek je tijdens deze wandeling. In deze periode van het jaar zijn de reeën bronstig en is er meer kans ze tegen te komen. Er kan geen garantie gegeven worden dat men daadwerkelijk reeën ziet, maar de boswachter weet wél de beste plekken om op zoek te gaan naar hun sporen. Ook voor andere schemergasten is dit afwisselende landschap een prima leefgebied. Het kan zomaar zijn dat men op de wandeling een fladderende vleermuis of een overvliegende uil tegenkomen.