Frans van Gent geeft kinderen en jongvolwassenen les in Powerfulness. foto: Kyra Broshuis
Frans van Gent geeft kinderen en jongvolwassenen les in Powerfulness. foto: Kyra Broshuis Foto:

Powerfulness; fysiek én mentaal sterker worden

GROENLO- In één van de gloednieuwe zalen van De Mattelier wordt op maandag 18 september een introductieavond Powerfulness gehouden. Instructeur Frans van Gent heeft in 2011 de trainingen ontwikkeld en geeft vanaf nu ook les in Groenlo. Mensen weerbaar maken, zowel mentaal als fysiek, is zijn grote passie.

Door Kyra Broshuis

Voorbereid zijn
"Met alleen mentale of uitsluitend fysieke training kom je er niet. Juist de combinatie van deze twee maakt je sterker, op alle vlakken", zo legt Van Gent uit. "Als je lichamelijk én geestelijk sterk bent, voel je je veiliger en prettiger en ben je voorbereid op moeilijke of heftige situaties." Powerfulness is gericht op drie thema's; weerbaarheid, Systema (professionele zelfverdediging) en kickboksen & Zumba. "Het kickboksen wordt verzorgd door Frank te Nijenhuis en de Zumba lessen worden gegeven door mijn dochter Jasmijn. Zij heeft onlangs haar instructeursdiploma behaald. Ik werk veel samen met andere professionals. Iedereen heeft zijn eigen vakgebied en expertise en door samen te werken kunnen we een mooi, compleet en professioneel pakket aanbieden."

Professionals
Powerfulness is geschikt voor kinderen vanaf groep 7 en jongvolwassenen. "Ik heb veel kinderen geholpen die gepest werden, zij hebben geleerd voor zichzelf op te komen. Ook de kinderen die van groep 8 de overstap maken naar het voortgezet onderwijs zijn gebaat bij Powerfulness. Hiervoor werk ik samen met kindertherapeute Sascha Jansen en ervaringsdeskundige Cynthia Hilberink." Ook kinderen of volwassenen die lijden onder PTSS of stoornissen in het autistisch spectrum komen graag bij de lessen van Frans en zijn team. "Ik werk ook samen met de politie voor bijvoorbeeld het leren van de regels. Wat mag je wel en wat niet doen bij zelfverdediging? Heel belangrijk om te weten."

Nee zeggen
Frans werkt vanuit de gedachte dat fysieke kracht veel invloed heeft op je psyche. "Als je jezelf fysiek niet kunt verdedigen, kun je dat mentaal ook niet. Daarom trainen we, bij lichamelijke training, op het stressniveau. Bij de weerbaarheidslessen is het echter heel persoonsgericht. Het gaat echt om een mindset; vanuit je fysieke kracht dingen durven. Zo leer je 'nee' te zeggen en ben je elke situatie de baas."

Introductieavond
De cursus Powerfulness bestaat uit tien lessen van anderhalf uur. De kosten zijn 135 euro per persoon voor het totale pakket. "Wil je weten wat Powerfulness voor jou kan doen? Kom dan naar de introductieavond op maandag 18 september van 18.30 tot 21.00 uur bij De Mattelier aan de Mattelierstraat 19 in Groenlo. Uiteraard is deze avond geheel gratis", zo besluit Frans.


www.powerfulness.nl