De verhuiswagen en de Muziekvereniging Groenlo staan klaar voor de ludieke verhuizing van De Bron naar De Mattelier. foto: Kyra Broshuis
De verhuiswagen en de Muziekvereniging Groenlo staan klaar voor de ludieke verhuizing van De Bron naar De Mattelier. foto: Kyra Broshuis

Ludiek afscheid van De Bron

Ludiek afscheid van De Bron

GROENLO- In een ludieke en muzikale optocht verlaten de gebruikers sociaal cultureel centrum De Bron, om te verhuizen naar hun nieuwe onderkomen in de Mattelier.

Door Kyra Broshuis

Het is een idee van directeur Tonnie Zieverink van De Bron/De Mattelier om in optocht de laatste spullen van De Bron naar het nieuwe pand aan de Mattelierstraat te brengen. De Muziekvereniging Groenlo reageert enthousiast en brengt een compleet muziekkorps op de been. Voorop gaat de trekker, bestuurd door Willy Gelinck, met daarachter een grote platte wagen met grote spullen die verhuist moeten worden. Op de zijkant van de wagen staat met grote letters 'Tot ziens in De Mattelier!' Daarachter de vrolijk musicerende leden van de Muziekvereniging en dan een deel van de vele vrijwilligers van het sociaal cultureel centrum.

De tocht trekt veel bekijks en in de Beltrumsestraat komen de mensen de winkels uit om te zien wat er aan de hand is. "Dit is een mooie en ludieke manier om de Grollenaren duidelijk te maken dat het nu echt gaat gebeuren", zegt Zieverink. "De laatste spullen worden nu vanuit De Bron naar De Mattelier gebracht en op vrijdag 29 september is de officiële opening."

Sociaal Cultureel Centrum De Mattelier wordt het (nieuwe) onderkomen voor tal van Groenlose verenigingen en organisaties. Zo is het straks dé plek voor onder andere het Repaircafé, Prikkelz, Muziekvereniging Groenlo, DITO, de Musicalfabriek, Powerfulness, Boogiewoogie, Suus Creation, Colourful, Second Edition, de Stadskamer, dramatherapie, wijkleercentrum, de Bridgeclub, Excelsior, Taalcafé, SWOG, Havital, EHBO, Tai Chi Center Hoekstra, Hit It, stichting Orsus, maaltijdgroep Vincentius, Danza Expresion, het Filmhuis, Online Wegwijs en Coder Dojo.


Amnesty in actie

OOST GELRE - Amnesty Aalten\ Oost Gelre voert actie voor veertien Sjiitische moslimmannen. Zij kregen na een oneerlijk massaproces de doodstraf en kunnen elk moment worden geëxecuteerd. De veertien mannen zouden geweld hebben gebruikt tijdens protesten tegen de discriminatie en onderdrukking van sjiieten in de oostelijke – grotendeels sjiitische – provincie van Saudi-Arabië.

De mannen vertelden de rechter dat ze waren gemarteld om een bekentenis te krijgen. Ook hadden ze geen advocaat. Amnesty voert actie middels brieven.Om de actie van Amnesty te steunen kan men een handtekening zetten onder de petitie die ligt in de wereldwinkel, en in de bibliotheek in Aalten, of men kan schrijfabonnee worden. Informatie: amnestyaaltenoostgelre@gmail.com.