Net als vorig jaar lopen er op 1 oktober weer veel kinderen mee in de sponsorloop. foto: Kyra Broshuis
Net als vorig jaar lopen er op 1 oktober weer veel kinderen mee in de sponsorloop. foto: Kyra Broshuis

Rennen voor Dito, muziekvereniging en Vincentius

GROENLO- De jaarlijkse Kaak Kanonsloop, die zondag 1 oktober aanstaande voor de 31ste keer wordt gehouden, wordt voorafgegaan door de bekende sponsorloop. Deze sponsorloop, bedoeld voor de kinderen van de Groenlose basisscholen, is een mooie manier om beweging én het inzamelen van geld voor een goed doel samen te brengen.

Door Kyra Broshuis

Dit jaar doen de oudere kinderen, uit de groepen 7 en 8, mee met de kidsrun in plaats van de 2,5 kilometer van de Kanonsloop. De kidsrun is bedoeld voor alle kinderen, ook zonder sponsoring en zonder inschrijfgeld, startnummer of eindklassement.

Lokale goede doelen
Bij de sponsorloop gaat het om het inzamelen van geld voor een goed doel. Dit jaar heeft de organisatie van de sponsorloop voor maar liefst drie goede doelen gekozen, zo vertelt Ursula Miggelbrink. "We hebben drie goede doelen uitgekozen die ook veel voor kinderen doen, dat vinden we belangrijk én het spreekt de deelnemende kinderen aan. Het gaat om de bekende Dito Theaterweek, de Muziekvereniging Groenlo en Vincentiusvereniging Groenlo. Allemaal lokale goede doelen." De sponsorloop wordt gehouden van 13.15 tot 13.45 uur bij de Muziekkoepel aan de Maliebaan in Groenlo.

Kaak Kanonsloop
De Kanonsloop zelf kent drie afstanden door Groenlo over een nieuw parcours. Er kan ingeschreven worden voor de 2,5 kilometer, de 5 of de 10 kilometer. Voor de snelste drie mannen en vrouwen zijn op elke afstand mooie geldprijzen te winnen. De voorinschrijving is nu geopend, na-inschrijven kan op de dag wedstrijddag zelf tot een half uur voor aanvang van de betreffende afstand en tegen contante betaling. De Kanonsloop wordt georganiseerd door de Lopersvereniging Groenlo.


www.lvggroenlo.nl