President Maarten Kooiker (links) en vorst Miquel Porskamp (rechts) van CV De Knunnekes. Foto: Theo Huijskes
President Maarten Kooiker (links) en vorst Miquel Porskamp (rechts) van CV De Knunnekes. Foto: Theo Huijskes

Prinsenpaar 'op 't nus wordt gevangen'

Duurste transfer aller tijden van de Grolse carnavalsclub

Door Theo Huijskes

GROENLO - Sedert 2001 is het gebruikelijk dat het nieuwe Prinsenpaar van de Groenlose carnavalsvereniging op de elfde september 'op 't nus wordt gevangen'. Dit jaar vormt daarop geen uitzondering. Op deze dag werd ook ditmaal het onderliggende contract door de beide nieuwe hoogheden ondertekend. Handtekeningen die in dit geval de garantie bieden dat de carnavalsveste Grolle een nieuw (jubileum-) prinsenpaar heeft voor het carnaval van 2018.

De nieuwbakken president Maarten Kooiker, opvolger van Rob Stokkers, heeft samen met vorst Miquel Porskamp heel wat scoutingswerk moeten verrichten. "We hebben er veel tijd en energie ingestoken. CV De Knunnekes bestaat in 2018 55 jaar en dat betekent in carnavalskringen een gouden jubileum. En daarbij horen twee belangrijke spelers die de lijnen kunnen uitzetten", vertelt Kooiker, in 2013 zelf stadsprins van Groenlo. Aangevuld door Porskamp: "Wij moeten niet alleen een tweetal spelers contracteren voor de nieuwe campagne, maar wij moeten tevens investeren in de toekomst van De Knunnekes."

Uit het (voetbal)veld geslagen
Het was op een bijzondere plek waar deze keer de deal plaatsvond. "De beide nieuwe leiders van het Groenlose narrenvolk waren letterlijk en figuurlijk uit het (voetbal)veld geslagen, zeker nadat de bij de transfer horende 'vloeibare' medische keuring geen beletsel opleverde", vertelt Miquel Porskamp. Ook Maarten Kooiker kijkt vol trots op dit moment terug. "Wat een vangst, ondanks het kostenplaatje van 55 miljoen euro. Een mooier debuut als president van deze club had ik mij niet voor kunnen stellen. Maar wat veel belangrijker is, voor het komende seizoen hebben wij de selectie helemaal rond." Verder hulden beide keuzeheren zich grotendeels in stilzwijgen. "De twee zijn geboren en getogen Grollenaren, ze worden op 17 november gepresenteerd. Wij hebben voor iets gekozen dat in het 55-jarig bestaan van CV De Knunnekes nog nooit is gebeurd", aldus Kooiker en Porskamp in alle geheimzinnigheid. Lees verder op pagina 7