Expositie helemaal in het teken van de Kerst. Foto: Theo Huijskes
Expositie helemaal in het teken van de Kerst. Foto: Theo Huijskes Foto:

Volop Kerstsfeer in Stadsboerderij Grolle

Met een speciale, op de Kerst afgestemde expositie

Door Theo Huijskes

GROENLO - Zoals de laatste jaren te doen gebruikelijk, zal de Stadsboerderij Grolle ook deze keer voor een bijzondere kerstsfeer zorgen. Nu is de boerderij in de Notenboomstraat in hartje Groenlo uitermate geschikt voor een extra winterse aanblik. Maar de vrijwilligers van de Stadsboerderij zullen ervoor zorgen dat er ook binnen een welkome sfeer heerst.

De aankleding van de boerderij is dan ook helemaal op de Kerst afgestemd. Daarnaast is er gezorgd voor een expositie van kerststalletjes, kerstkaarten en winterse sfeerbeelden van Groenlo. Dientengevolge zorgt de combinatie van winterse beelden buiten en de warmte en gezelligheid binnen voor een nostalgische sfeer. Daarbij zullen ook de traditionele kniepertjes niet ontbreken. Deze lekkernij is vanaf heden tot na de feestdagen in de Stadsboerderij te koop. De kniepertjes worden door de vrijwilligers zelf gebakken.

Tot en met midden januari is in de Stadsboerderij Grolle een expositie te bezichtigen van nostalgische kerstkaarten en winterse sfeerbeelden. In de vitrinekasten worden kleine kerststalletjes tentoongesteld van over de hele wereld. Deze collectie is eigendom van Maria Derksen uit Groenlo.

De Stadsboerderij Grolle is van maandag tot en met zaterdag van 12.00 uur tot 16.30 uur geopend. Het adres is Notenboomstraat 15 in Groenlo. De toegangsprijs is 2 euro per persoon. Daarvoor krijgt iedere bezoeker tevens een rondleiding aangeboden en een kopje koffie, thee of een glaasje fris. Wel zijn gedurende de periode rond Kerst en Oud en Nieuw de openingstijden van de Stadsboerderij aangepast. Zie hiervoor de website www.stadsboerderijgrolle.nl. Ook is de Stadsboerderij Grolle te vinden op Facebook.