Inter Nos Groenlo tijdens het Winterconcert 2017 in City Lido. Foto: Theo Huijskes
Inter Nos Groenlo tijdens het Winterconcert 2017 in City Lido. Foto: Theo Huijskes Foto:

Winterconcert van Inter Nos valt in de smaak

GROENLO - Daar waar andere zangverenigingen worstelen met het aspect bestaansrecht, heeft Inter Nos daar niets mee van doen, sterker nog de Groenlose mannenzangvereniging groeit. Een en ander was duidelijk zicht- en met name hoorbaar tijdens een goed bezocht Winterconcert, dat afgelopen donderdagavond plaatsvond in de theaterzaal van uitgaanscentrum City Lido.

Door Theo Huijskes

Voor de ruim zestig leden is er geen enkele aanleiding om voor de jaarlijks te verzorgen concerten de theaterzaal van het nieuwe scc De Mattelier te reserveren. Of zoals een woordvoerder namens het bestuur verwoordt: "De directie van City Lido biedt ons een warm onderkomen, en dat niet alleen voor de wekelijkse repetities op de donderdagavond maar ook voor onze uitvoeringen, vergaderingen en dergelijke. Wij zijn hier helemaal op onze plaats. Niet voor niets hebben tal van onze leden het over de huiskamer van Inter Nos. Dat zegt in dat verband genoeg."

Het verzorgde Winterconcert, werd verzorgd met medewerking van de Groenlose zanggroep Colorful. Een enthousiast kwintet zingende dames, dat met veel verve en vakmanschap een tweetal blokken met veelal bekende liederen ten gehore bracht. Sloeg het eerste blok, met daarin nummers van onder andere The Kelly Family, Ruth Jacott en Nick & Simon erg aan bij de ruim 200 aanwezige belangstellenden, het tweede blok was helemaal op het Kerstfeest afgestemd.

Inter Nos, onder leiding van de gedreven dirigente Esther van der Heijden met begeleiding van Grollenaar Joop Abbink op piano, zong er lustig op los met tal van Engelstalige nummers, waarbij men in het eerste blok een hoge publieksscore noteerde met de nummers 'Blowin in the wind', 'One moment in time' en 'Oh, when the saints'. Ook hier had het tweede blok een duidelijke relatie met het komende kerstfeest. Dit laatste gold eveneens voor de gezamenlijke afsluiting van Inter Nos met Colorful, waarbij 'I heard the bells on Christmasday' en hoe kan het anders het overbekende 'Stille Nacht' van de bekende componist Franz Gruber ten gehore werd gebracht. Al met al een gezellige en succesvolle zangavond in het inmiddels 71e bestaansjaar van Inter Nos.