Grollenaar Peter Gunnewijk (tweede van links op de voorgrond) wordt verblijd met de hoogte verenigingsonderscheiding: ‘De Hoesorde’. Foto: Theo Huijskes
Grollenaar Peter Gunnewijk (tweede van links op de voorgrond) wordt verblijd met de hoogte verenigingsonderscheiding: ‘De Hoesorde’. Foto: Theo Huijskes Foto:

Eretitel 'Hoesorde' voor Peter Gunnewijk

CV De Knunnekes beleeft een knallend jubileumfeest

Door Theo Huijskes

GROENLO - Dat carnavalsvereniging De Knunnekes niet alleen plaatselijk maar ook regionaal bekendheid en populariteit geniet vanwege aspecten als professionaliteit, kwaliteit, uitstraling en cachet, is bekend. De bevestiging hiervan werd afgelopen vrijdagavond nog eens geleverd toen de leden van de Grolse carnavalsclub in een bomvol City Lido, in een uitstekende sfeer, bijeen waren om het jubileumfeest te vieren in het kader van het 55-jarig bestaan.

Het bestuur onder aanvoering van de nieuwe president Maarten Kooiker en vorst en spreekstalmeester Miquel Porskamp had met medewerking van alle daarvoor benodigde verenigingsgeledingen een onderhoudend feestprogramma in elkaar gespijkerd. Een aaneenschakeling van muziek, zang, dans en bovenal veel humor, waarbij vanaf de oprichting in 1963, verpakt in alleen maar kleurrijke hoogtepunten, alle 5 x 11 of in totaal 55 carnavalsjaren voorbij kwamen.
De parade van vermakelijke optredens werd voorafgegaan door het afscheid nemen van de afgetreden president Rob Stokkers en het in carnavalskringen als 'inzwering' betitelde welkomstritueel ten faveure van de nieuwe 36-jarige president: Maarten Kooiker. Laatstgenoemde zorgde verbaal met gebruikmaking van de carnavalsleuzen van de afgelopen 55 jaar voor een bijzonder succesvolle binnenkomst.

Lees verder op pagina 3

Oud- prins, vorst en buutreedner Ferry Broshuis leverde een topprestatie. Foto: Theo Huijskes
Het huidige prinsenpaar overhandigt de tweede editie van het jubileumboek aan carnavalist van het eerste uur: Cees van der Zant. Foto: Theo Huijskes