De Bok.  Foto: Verona Westera
De Bok. Foto: Verona Westera

Beltrumse survivalrun blijft populair

BELTRUM - De voorbereidingen voor de survivalrun in Beltrum van zondag 7 januari zijn volop in gang. De vrijwilligers van de bouwploeg zijn al een aantal zaterdagen druk in de weer geweest en de eerste hindernissen zijn gereed. De organisatie van Stichting Survival Beltrum (SSB) is trots dat zij inmiddels de 29ste editie in de boeken mogen schrijven.

Onder de survivalrunatleten blijft de wedstrijd in Beltrum favoriet. Bijna 1400 deelnemers willen straks maar al te graag ploeteren over de weilanden, sloten en akkers van het Achterhoekse kerkdorp. Daarnaast krijgen zij op de lange afstand van ongeveer 21 kilometer ook nog ruim 60 hindernissen voor de kiezen. Voor de organisatie van SSB ligt de uitdaging op de lange afstandsrun. Deze missie lijkt te slagen, want 425 sportievelingen staan ingeschreven. En dat is een nieuw record aantal deelnemers op deze afstand. Ook zitten de recreatieve volwassen klassen zitten al vol, ook de jeugd meldt zich fanatiek aan. Ruim 80 survivaltoppertjes in spe trainen elke zondagmorgen in survivalbosje De Heikneuter, onder de leiding van doorgewinterde survivalatleten. Op zondag 7 januari verschijnen ook veel van deze jeugdleden aan de start. De jeugd van 8 tot 10 jaar bikkelt dan over een speciaal ontworpen parcours onder begeleiding van hun ouders. En dat is best uniek in Nederland. Voor de 29ste editie is besloten om voor de oudere jeugd van vijftien en zestien jaar een parcours te bouwen over een afstand van 7,5 kilometer. Maar voor de durfals is het mogelijk om de 14 kilometer afstand te lopen. De start en finish van de wedstrijd vinden plaats op het Mariaplein.

Winst voor drie handbalteams Grol

GROENLO - Drie damesteams van handbalvereniging (hv) Grol kwamen het afgelopen weekend in actie. Ze wisten alle drie de punten in Groenlo te houden.

Dames 1 hv Grol speelde uit tegen Vasse. Op donderdagavond 14 december was de start van de wedstrijd moeilijk. Vasse stond in vergelijking met de andere clubs uit de competitie meer één-op-één te verdedigen. De eerste schoten op goal leverden daardoor niet direct doelpunten op voor Grol. Na een eerste treffer van Vasse wisten Merle, Laura en Jitske daar wel antwoord op en stond het 1-4.

Na het 200ste doelpunt, bij de stand 4-8, had het Grolse damesteam lichtelijk moeite om verder afstand te nemen van Vasse. Chantal zorgde voor het laatste doelpunt voor rust, waardoor het 8-10 kwam te staan.

In de tweede helft opende Grol de strijd opnieuw met een mooie goal en de gehele tweede helft bleef de ploeg van Raymond en Bjorn op voorsprong. Er volgde een sterke fase van Grol, het welbekende dipje bleef dit keer uit. Het zien van gaten en het bewegen in de aanval leidde tot mooie doelpunten.

Silke startte goed in en mede door die druk stond het halverwege de tweede helft 9-16 in het voordeel van Grol. Grol bleef het initiatief nemen en wist verder uit te lopen. Vasse scoorde nog een enkele keer maar dichterbij kwamen zij niet. Met een scoringspercentage van 75% in de tweede helft en goed keeperswerk van Pascalle was het duel beslist. Eindstand 15-25.

De eerstvolgende competitiewedstrijd is op zondag 7 januari in Haaksbergen. Om 13.55 uur wordt er voor de tweede keer tegen de Stormvogels gespeeld.

UGHV E1-hv Grol E2
Zaterdagmorgen 16 december om 11.00 uur stonden de meiden van de E2 er klaar voor. Na de nipt verloren vorige wedstrijd waren de meiden van de E2 extra gemotiveerd om in Ulft de strijd tegen UGHV aan te gaan. De wedstrijd ging goed van start. De eerste helft was Grol veel in de aanval en wist te scoren. Daarnaast werd er scherp op de verdediging gelet, dit resulteerde in een ruststand van 1-3.

In de tweede helft kwamen de spelers van Ulft meer in het spel en namen zij meer initiatieven, er werd drie keer gescoord. De meiden van Grol wisten, ondanks de vermoeidheid, ook nog drie keer de goal te vinden waardoor de eindstand van deze spannende wedstrijd 4-6 werd. Beide keepers van Grol hebben veel ballen tegen gehouden. De speelsters keerden enthousiast met de punten terug naar Groenlo.

Dames 2 Winterkampioen
Dames 2 van hv Grol mocht zondag 17 december aantreden in het Twentse Deurningen. Voorafgaand aan de wedstrijd van Dames 2 pakten de dames van het Nederlandse handbalteam brons op het WK, een goed voorbeeld.

Mede hierdoor gingen de dames vol goede moed de wedstrijd in. Grol begon fanatiek en kwam onder andere door een aantal snelle break-outs al gauw op een voorsprong van 1-5. B.W.O. werd hierdoor wakker geschud en vocht zich terug tot een gelijke stand van 8-8. Het leek alsof Grol het hoofd een beetje lieten hangen. B.W.O. profiteerde hiervan en liep uit, in de rust stond er 11-9 op het scorebord.

Na een korte peptalk van coach Xander begon Grol weer met positieve energie. Er werd een tandje bijgezet, waardoor de vrouwen van B.W.O. extra onder druk werden gezet. De verdediging van Grol bleef goed dicht en doelverdedigster Sandra keepte sterk. Ook de aanval van Grol liep een stuk beter. Meer snelheid en meer druk leidde tot een aantal mooie goals.

Grol liep uit naar een stand van 13-18. B.W.O. kwam nog wel dichterbij, maar dit was niet genoeg om Grol te verslaan. De eindstand was 16-20 voor Grol.

Dames 2 speelt de volgende wedstrijd in het nieuwe jaar op 7 januari om 15.05 uur tegen Stormvogels Ds3 in Haaksbergen.