Frequencerz, Kadavar, Baron Otto von Tounix en meer op Zwarte Cross

LICHTENVOORDE - Pompende hardstyle, ruige hardrock, modern klassiek en een Baron in een luchtballon toegevoegd aan line-up van de 22ste editie van de Zwarte Cross.

De volgende acts zullen hun opwachting maken in Lichtenvoorde van 12 tot en met 15 juli: Kadavar (DUI), Frequencerz, Het Syrène Saxofoonkwartet, Baron Otto von Tounix, Dub Pistols (GB), The Dirty Daddies, Tusky, Switch Bones, Los Paja Brava, The Mauskovic Dance Band, Crooxs, Small Time Crooks, The Mourning Glories, Samora, Ooostblok, Mr Rizzo's Miniatuur Fotostudio, Rider Mo, The Slampampers, St Joan's Ambulance by Stickleback Plasticus, De Stijle, Want… - Toni Ronaldoni, Two left feet by Stickleback Plasticus, WC Experience, Plork en de Aannemers.

Over enkele weken volgen nog meer nieuwe namen.

Zappen langs 32 podia
De Zwarte Cross wil een ontdekkingsreis aanbieden waarbij de bezoeker van de ene in de andere verbazing valt en zappend zijn eigen unieke festivalavontuur samenstelt langs poëzievoordrachten, spectaculaire motocross, spraakmakend theater, intieme concerten voor 30 mensen in de Tipi, bloedstollende stunts, over the top rockshows op het Hoofdpodium met 40.000 toeschouwers, kermisattracties en heerlijk eten en drinken. Deze nieuwe reeks boekingen maakt deel uit van het complete programma dat uiteindelijk meer dan 250 bands en circa 1000 theaterartiesten zal tellen.

Kaartverkoopprimeur
Binnen 24 uur na het van start gaan van de voorverkoop verkocht de Zwarte Cross bijna 90% van de kaarten. De Zwarte Cross is niet uitverkocht, op dit moment zijn er nog genoeg vrijdagkaarten in de aanbieding. Als de laatste tickets in dit tempo van de hand blijven gaan dan verwacht de Zwarte Cross in maart of april 2018 helemaal uit te verkopen. Daarmee zou de Zwarte Cross voor het derde jaar op rij en voor het eerst op voorhand helemaal uitverkocht zijn.

Welkom Thuus
De strijdkreet van de Zwarte Cross luidt in 2018 'Leven Vóór De Dood!' Tante Rikie en al haar medewerkers van de Feestfabriek Alles Komt Goed BV, de organisatie van de Zwarte Cross, pleiten met dit motto voor een positieve mindset in het hiernumaals. Tante Rikie: "Vroeger was het helemaal niet beter en wat morgen komt dat zien we dan wel weer. Het is nú te doen." Het thema 'Welkom Thuus' versterkt de strijdkreet 'Leven Vóór De Dood!'. Deze is geïnspireerd op het gevoel van 'thuiskomen' dat veel bezoekers ervaren tijdens het Zwarte Cross weekend.