Het enthousiasme straalt eraf. Foto: PR
Het enthousiasme straalt eraf. Foto: PR Foto:

Verrassend muziekproject voor
kinderen basisscholen

LICHTENVOORDE - De Lichtenvoordse muziekverenigingen Harmonie St. Caecilia en Schuttersgilde St. Switbertus bieden in de maand januari alle leerlingen van de groepen 6 van de Lichtenvoordse basisscholen vier interessante muzieklessen aan. Zij willen daarmee de blazerstraditie in Lichtenvoorde versterken. Kinderen maken vrij makkelijk kennis met gitaar, drums of piano, maar de blaasinstrumenten als trompet, klarinet of saxofoon zijn minstens zo interessant en leuk om te bespelen. In vier lessen, gegeven door deskundige en ervaren muziekdocenten, maken de kinderen kennis met de blaas- en slagwerkinstrumenten. De ervaring van eerdere jaren leert, dat de kinderen de lessen als boeiend en interessant ervaren. Bij de scholen is dit aanbod erg warm ontvangen.

In de lessen wordt uitleg gegeven over wat een harmonie- en fanfareorkest is, wat de dirigent moet doen en kort iets over maat en ritme. Verder worden zoveel mogelijk blaas- en slaginstrumenten behandeld. De kinderen mogen proberen er geluid uit te krijgen. Begin februari worden de ouders van de kinderen uitgenodigd om te zien en horen wat de kinderen geleerd en beleefd hebben.
Als vervolg op deze lessen richten de beide verenigingen een 'Blazersklas' in. Belangstellende kinderen, die zich daarvoor aanmelden, krijgen een echt blaas- / of slagwerkinstrument te leen. Onder deskundige leiding van een muziekdocent gaan ze gedurende tien lessen proberen om daar zo goed mogelijk op te spelen.

Die lessen worden gegeven op maandagen in maart, april en mei 2018, telkens van 15.30 tot 16.30 uur in De Swite, Hendrik Leemreizestraat 2 in Lichtenvoorde. Aanmelden daarvoor is mogelijk via info@harmonielichtenvoorde.nl.