Loodzware editie Marveld ATB-tocht

GROENLO - Onder zware omstandigheden is afgelopen zaterdag 30 december de 22ste editie van de Marveldtocht gereden. Door de harde wind en regen was het een loodzware tocht.

Ondanks het weer zijn er 515 deelnemers gestart. De deelnemers werden getrakteerd op een uitdagende route rondom Groenlo, Zwolle, Lievelde en de Holterhoek. Traditiegetrouw gingen alle deelnemers weer dwars door het café Reirink 'Ludwig' in Zwillbrock.
Onder de deelnemers was ook het fietsgezelschap De Stoevers uit Gendringen. Dit gezelschap bestaat uit vijf mountainbikers die regelmatig mooie tochten door de Achterhoek fietst. Eén van De Stoevers is oud-profvoetballer en voetbaltrainer Jan Vreman. Sinds twee jaar zit Jan op de mountainbike en beleeft hier veel plezier aan. Dit jaar was de stichting Kanjers voor Kanjers aanwezig voor het geven van een MTB-jeugdclinic. Ruim twintig enthousiaste kinderen hebben alles over de techniek en het sturen op een mountainbike geleerd van ervaren instructeurs. Als afsluiting werd er fietsend tikkertje gespeeld. Vanwege de wind, regen en daardoor de lage temperatuur werd de clinic iets ingekort.
De volgende editie staat gepland voor zondag 30 december 2018.


Dubbeldam, Raijmakers en Greve melden zich

VRAGENDER - Het jaarlijkse PSC Nieuwjaarsconcours op Paardensportcentrum Lichtenvoorde trapt donderdagochtend 4 januari af en sluit af op zondagavond 7 januari. De inschrijving liep storm en opnieuw komen internationale topruiters met hun aanstormende talenten naar Vragender. Voor het hoofdnummer, de 1.40m Grote Prijs op zaterdagavond, heeft Olympisch kampioen Jeroen Dubbeldam zich bijvoorbeeld ingeschreven. Hij start Olimpo LS (Quintero x Untouchable), waarmee hij begin december ook te zien was op Jumping de Achterhoek. Er zal veel tegengas geboden worden, want Willem Greve, Piet Raijmakers en Dennis van den Brink, die al eens een 1.40m Grote Prijs wisten te winnen in Vragender, zijn ook van de partij. Vlak bovendien Thomas Arendsen Raedt, Harrie Wiering en Lisa Everts niet uit. Ook zij weten hoe een Achterhoekse overwinning smaakt. De Grote Prijs start zaterdag rond 18.30 uur en telt op dit moment 52 deelnemers. Deze proef is tevens de tweede van de drie wedstrijden die meetellen voor de extra bonus van 1.000 euro. Deze prijs is voor de deelnemer die het beste presteerd over twee van de drie 1.40m wedstrijden. Programma: donderdag 4 januari paarden aanvang 9.30 uur, klasse L, M, Z en ZZ, vrijdag 5 januari paarden aanvang 11:30 uur, klasse BB, B en L; zaterdag 6 januari paarden aanvang 10.00 uur, klasse M, Z, ZZ en 1.40m Grote Prijs; zondag 7 januari aanvang 10.00 uur, klasse BB t/m ZZ pony's en vanaf ongeveer 16.00 uur klasse B paarden.


www.psclichtenvoorde.nl