De KGB-band trad nog één keer op bij De Koppelpaarden. Foto: Annekée Cuppers
De KGB-band trad nog één keer op bij De Koppelpaarden. Foto: Annekée Cuppers Foto:

Jeugdsentiment bij De Koppelpaarden

KGB-band treedt nog één keer op

Door Annekée Cuppers

LICHTENVOORDE - Een knallend goed begin voor de 'oudere jongeren' van Lichtenvoorde: de fameuze KGB-band, in 1993 grondlegger van de nieuwjaarsparty's in Lichtenvoorde, trad nieuwjaarsdag nog eenmaal op in de originele samenstelling. Het werd een waar feest der herkenning op de plek waar het ooit allemaal begon, in de grote zaal van De Koppelpaarden.

Jeugdsentiment
Het publiek dat in de jaren negentig 'opgroeide' met de KGB-band genoot van een avond vol jeugdsentiment. Dinette Gebbink, één van de ruim 500 bezoekers, weet het gevoel goed te omschrijven: "Ik zwijmel helemaal weg bij de muziek, pure nostalgie! Het is net of ik weer terug ben in die tijd van toen." Ook de band zelf heeft duidelijk plezier in het optreden en het contact met het publiek. De nummers volgen elkaar in hoog tempo op en de pauzes zijn kort, dat houdt de sfeer er lekker in. Net als vroeger treden er ook gasten op, Sandra Vanreijs is een van hen. "Geweldig, deze avond, het is net één grote reünie! Mooi om te zien dat de mensen ons nog niet vergeten zijn."

Huiskamer van Lichtenvoorde
De avond is ook bedoeld om Chantal Holweg en Charlot Possel, het nieuwe managementteam van De Koppelpaarden, aan het publiek te presenteren. De dames hebben de eerste grote klus er al op zitten; in één week tijd moest de grote zaal van bouwplaats weer worden omgetoverd naar een sfeervolle feestzaal. Chantal: "Na vanavond sluiten we voorlopig weer. De komende weken hebben we nodig om het hotel verder in te richten en de puntjes op de i te zetten. Half februari verwachten we het café-restaurant open te kunnen doen en kunnen de mensen hier terecht voor een betaalbare maaltijd of een lekker biertje. Daarna zal ook het hotel in bedrijf genomen worden." Chantal is een bekend gezicht in de Lichtenvoordse horeca maar voor Charlot is deze avond een eerste officiële kennismaking met het publiek uit de Keistad. Ze is erg te spreken over het verloop van de avond. "De mensen zijn enthousiast, je merkt dat ze zich hier ook echt thuis voelen." De dames kunnen het goed met elkaar vinden en hebben er veel zin in om van De Koppelpaarden weer 'de huiskamer van Lichtenvoorde' te maken. Dat zowel Chantal als Charlot deze avond allebei gymschoenen dragen, is in ieder geval al een goed teken.