Longa'59 B- en C-jeugdtoernooi
Longa'59 B- en C-jeugdtoernooi Foto:

Gezellig indoor beachvolleybaltoernooi

Tussen Kerst en Oud en Nieuw werd in de Hamalandhal in Lichtenvoorde een gezellig indoor beachvolleybaltoernooi georganiseerd voor zowel ervaren als minder ervaren volleyballers.

Op 27 december was de aftrap van het toernooi. Deze dag was een gezamenlijk initiatief van scholen, sportverenigingen en zorginstellingen om volleybal en handbal aan te bieden in het zand voor mensen met een beperking. Sommige deelnemers waren wat verlegen, anderen renden al direct rond in het zand. Na het aanleren van enkele basistechnieken van volleybal werd een partij gespeeld met enkel blije gezichten. Ouders, begeleiders en organisatie speelden een leuke pot volleybal tegen elkaar. Regelmatig werd een pauze genomen met ranja en koffie om de enthousiastelingen wat te temperen. Het was een geslaagde dag!

Miniteams in actie
Op 28 december was de Longa`59 volleybaldag. `s Morgens waren maar liefst tien miniteams in actie. Een aantal teams droeg leuk versierde shirts. Ouders, opa's en oma's vonden massaal de weg naar de indoor beachvolleybalhal. In de après-skibar werd koffie en thee geschonken en de oliebollen waren snel op. Er was een prijs voor het leukst geklede team en één voor de winnaars.

Spelen om de eer
's Middags was het B- en C-jeugdtoernooi. Aan dit toernooi deden tien teams mee, ook uit andere plaatsen. De spelers treffen elkaar normaal gesproken tijdens de competitie in de zaal. Volleyballen en bewegen in het zand bleek toch wel anders! Er werd vier tegen vier gespeeld om de eer. Ook deze middag stond gezelligheid centraal.

`s Avonds waren de senioren en de recreanten aan de beurt. Zij speelden een dubbele competitie. Ook hier werd keihard gestreden om de eer. Met een mooie afsluiting met een glas bier, wijn en oliebollen was ook dit een zeer geslaagd volleybaltoernooi.