Litac komt zaterdag 13 januari langs de deuren om snert en rookworsten te verkopen. Foto: PR
Litac komt zaterdag 13 januari langs de deuren om snert en rookworsten te verkopen. Foto: PR

Rookworsten- en snertactie bij Litac

LICHTENVOORDE - Het is inmiddels al 26 jaar traditie dat leden van Litac, met name jeugdleden, aan het begin van het nieuwe jaar aanbellen met de vraag of men rookworsten en / of snert wil kopen. Met de opbrengst kunnen weer veel activiteiten worden georganiseerd.

Litac is een vereniging waarbij zowel tafeltennis als dynamictennis op prestatief, maar vooral recreatief niveau gespeeld worden. Daarnaast is er een zeer actieve afdeling voor de G-sporters. Voor alle geledingen wordt er telkens weer door de vele actieve vrijwilligers van alles georganiseerd. Hoewel de opbrengst allereerst bestemd is voor activiteiten voor de jeugd hebben allen er baat bij dat er veel verkocht wordt. Daarom komen (jeugd)leden van deze vereniging zaterdag 13 januari tussen 10.00 en 16.00 uur aan de deur.

Allereerst heerlijke ambachtelijk gerookte rookworsten: twee voor vijf euro of vijf voor tien euro. Of men kan kiezen voor een pak snert - rollen van 1 liter - voor vijf euro. Beide mag natuurlijk ook.
Wie het misschien handiger vindt, bijvoorbeeld omdat men misschien niet thuis is, om een pakket digitaal te bestellen: dat kan op de website (www.litac.nl). Ook kan men bestellen via een van de leden. Dan komt Litac de bestelling bezorgen of men kan de bestelling zelf ophalen in de Zandschoppe (Varsseveldseweg 62A). Maar ook zonder bestelling kan iedereen deze zaterdag in de Zandschoppe terecht. Er zijn de hele dag Litac-leden aanwezig.
Het bestuur van Litac roept op: "Geef onze jeugd dat extra steuntje door iets van hen te kopen. Samen met chauffeurs en begeleiders willen ze er weer een succes van maken. U geniet van de worst en/of snert en u steunt de club. Een win-win situatie dus. Hartelijk dank en smullen maar!"


SSH succesvol in survival Beltrum

BELTRUM/HARREVELD - Afgelopen zondag tijdens de 29ste editie van de survivalrun in Beltrum werd er weer gestreden om te finishen met het fel begeerde rode bandje. Stichting Survival Harreveld heeft wederom laten zien dat een beetje kou en het vele water survivalatleten niet tegenhoudt mooie prestaties neer te zetten.

Het werd een klassieke strijd tegen de elementen. De gure oostenwind, de drassige weilanden en het vele water maakten dat menigeen moeite had warm te blijven.
Ondanks deze zware omstandigheden waren er zes podiumplekken te verdelen onder de SSH'ers waarvan vier eerste plaatsen.
In de koppelwedstrijd over de hele afstand (20 kilometer met 60 hindernissen) wisten Richard klein Goldewijk uit Lichtenvoorde en Emiel Ribbers uit Vragender de bovenste tree van het podium te bereiken. Een fantastische en misschien wel onverwachte eerste plaats waar ze vorig jaar nog knap derde eindigden. Ook bij de Dames over de hele afstand recreatief wist Lotte van Ruitenbeek een eerste plaats te veroveren.
Naast de wedstrijd over de hele afstand werd er ook erg sterk gepresteerd op de 14 kilometer. Suzan Hulzink uit Lichtenvoorde wist bij de Dames met een ruime voorsprong van 6 minuten de winst naar zich toe te trekken. In de Jeugd klasse (15-17 jaar) kon de keus gemaakt worden uit een kort parcours over 8 kilometer en het middellange parcours over 14 kilometer.
Zowel de broertjes Herman en Dorus Domhof uit Harreveld als Eva Groot Kormelink uit Zieuwent hebben de dappere poging gedaan het 14 kilometef parcours te beslechten. Deze keus heeft voor beiden erg goed uitgepakt gezien het feit dat ook hier alle drie atleten het podium wisten te behalen. Bij de heren wist Herman de overwinning te pakken met Dorus op een mooie derde plaats terwijl Eva erg knap tweede werd bij de dames.
Stijn Elferink heeft in de klassementswedstrijd (LSR over 20km) de strijd moeten staken door onderkoelingsverschijnselen. Door een fout bij het instappen van de kayak belandde hij in het water waar hij niet meer van kon herstellen. Kou werd hem meester waardoor hij een half uur later uit het parcours gehaald is.
Tevens hulde aan alle survivaltoppers van SSH die met het rode bandje zijn gefinisht en felicitaties aan de organisatie in Beltrum die weer een prachtig spektakel hebben neergezet. Volgend jaar de dertigste editie met als hoogtepunt het NK LSR.

Dorus Domhof in de eindhindernis, op weg naar de derde plaats. Foto: PR SSH