Longa'59 CMV
Longa'59 CMV Foto:

Alle vier Longa'59 teams plaatsen zich voor halve finales NOJK

Het is lang geleden dat Longa '59 met alle vier de meisjesteams wist door te dringen tot de halve finales van de Nationale Open Jeugd Kampioenschappen (NOJK). Afgelopen zaterdag was het weer zover. Meisjes A behaalde in De Lutte de halve finale, meisjes B in Ootmarsum, meisjes C in Enschede en het CMV-team in Denekamp. Longa'59 wenst alle meiden heel veel succes tijdens de halve finales op zaterdag 17 februari!

Het beleid dat de laatste jaren bij Longa'59 is ingezet, heeft met het behalen van de halve finales zijn vruchten afgeworpen. Enkele pijlers van het beleid zijn: het geven van veel trainingstijd aan alle jeugdspelers en het vergroten van de betrokkenheid. Zo krijgen alle jeugdspelers de kans om minimaal twee keer per week te trainen. De betrokkenheid wordt mede vergroot door teams samen te laten trainen en mee te laten spelen in andere teams.

Teamgevoel
De teams die afgelopen zaterdag op pad gingen voor de voorrondes van de NOJK,
georganiseerd door de Nevobo, waren samengesteld op basis van leeftijd. In alle teams kwamen dan ook speelsters uit die in de reguliere competitie in verschillende teams spelen. Vanaf het begin was er echter al een teamgevoel omdat de speelsters elkaar al kenden.