De jubilarissen werden in het zonnetje gezet. Foto: Jurgen Pillen
De jubilarissen werden in het zonnetje gezet. Foto: Jurgen Pillen

Leo Groeneveld kandidaat-voorzitter Longa '30

Vele jubilarissen gehuldigd tijdens receptie

LICHTENVOORDE - Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Longa '30 op zondag 7 januari ging aftredend voorzitter Marcel Eekelder in op speculaties over wie zijn opvolger als voorzitter zal worden. In de persoon van Leo Groeneveld is een kandidaat-voorzitter bereid gevonden om deze uitdaging aan te gaan. Mits zich vroegtijdig geen tegenkandidaten aandienen, zal hij vanaf februari mee gaan draaien om uiteindelijk tijdens de ALV in november officieel benoemd te worden.

De Treffer zat vanaf het middaguur vol met leden, donateurs en supporters van Longa '30 voor de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Behalve deze mededeling herdacht de voorzitter een zevental prominenten dat de club het afgelopen jaar waren ontvallen. Dit betrof Harry Weijers, Henk Stevens, Riet Duyn, Richard Klein Goldewijk, Theo Elschot, Willy klein Hemmink en Jan Fukkink, waarvoor na een moment van stilte een bloemstuk werd gelegd bij het herdenkingsmonument.

Hij keek ook terug op de nodige veranderingen vanuit de KNVB in het afgelopen seizoen, met de intrede van een nieuw spelsysteem en de zogenaamde wedstrijdapp. Positieve ontwikkelingen, waarbij hij bij de app wel kanttekeningen zette. In zijn ogen gaat het persoonlijke contact met een club hierdoor juist verloren en dat is op amateurgebied juist enorm belangrijk.

Lees verder op pagina 5