HV Pacelli 1 – Overwetering 1 (15-9) 24-18

ZIEUWENT - Afgelopen zaterdag speelde Pacelli DS1 haar eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. Deze wedstrijd werd gespeeld tegen Overwetering, de enige tegenstander waarvan in de eerste seizoenshelft werd verloren. En juist omdat Overwetering de vorige keer won waren beide teams erop gebrand te winnen. Hier komt bij dat Pacelli, nu tweede, deze wedstrijd moest winnen om aansluiting te blijven houden met de koploper. Een spannend begin van 2018 dus.

Bij de voorbespreking kwam onder andere naar voren dat de dames snel maar gecontroleerd moesten spelen. Hier hielden de dames van Pacelli zich aan, na een kleine 15 minuten stond het 6-3. Deze voorsprong werd de tweede 15 minuten van de eerste helft nog wat vergroot wat leidde tot een tussenstand van 15-9.
De tweede helft begon slecht. De eerste 5 minuten verloren ze de grip op de wedstrijd, wat leidde tot fouten aan de kant van Pacelli en vervolgens tot drie doeltreffende aanvallen van Overwetering. Toch herstelden de dames zich snel. Na een snelle aanval en twee break-outs hadden ze het weer onder controle. Hoewel Overwetering de tweede helft toch iets meer weerstand wist te bieden, kon Pacelli toch het verschil groot genoeg houden om tot een mooie eindstand van 24-18 te komen. De eerste twee punten van 2018 zijn binnen!
Volgende week zaterdag 13 januari spelen de dames een uitwedstrijd tegen Houten, die op dit moment op de zevende plaats staan.