Egel Prik bij de mand met bolletjes. Foto: PR Staring educatie
Egel Prik bij de mand met bolletjes. Foto: PR Staring educatie

Jeroen Buunk wint Lichtenvoords Biljart-kampioenschap

LICHTENVOORDE - Decembermaand is biljartmaand bij Biljart Vereniging De Driehoek in Lichtenvoorde. In deze maand wordt jaarlijks gestreden om het biljartkampioenschap van Lichtenvoorde. In een vol biljartcafé mocht Jeroen Buunk zich uiteindelijk laten kronen tot de trotse Lichtenvoords Biljartkampioen 2017.

Het toernooi startte dit keer met een goede 40 deelnemers die in de poulefase mochten strijden voor een plek bij de laatste 32. Daarna kwam men in de knock-outfase.
Dat biljarten een sport is waarbij iedereen een kans maakt, werd dit toernooi wederom bewezen: zo stond Maarten Nijenhuis met 170, Anke Pothoven met 31, Arnout Menting met 35 en Jeroen Buunk met 41 caramboles in de halve finale. Uiteindelijk trokken Jeroen en Maarten aan het langste eind en mochten zich opmaken voor de finale wedstrijd.
Statistisch gezien is een betere speler in het voordeel omdat deze een hoger moyenne neer kan zetten, maar niets bleek minder waar. Maarten was niet opgewassen tegen Jeroen, hij maakte dankbaar gebruik van de posities die Maarten liet liggen.

De organisatie kan wederom terugkijken op een gezellig en geslaagd biljart-toernooi.


Staring Educatie: 'Gelukkig nieuwjaar'

OOST GELRE - Staring Educatie wenst alle kinderen een gelukkig nieuwjaar en brengt aan het begin van het jaar een mand met bolletjes op school. In april komen de kinderen naar het egelpad, de egels zijn dan weer uit de winterslaap en de eerste bloemen bloeien weer. Het is dan voorjaar. Maar nu eerst nog winter. Toch is het al mooi om bloeiende bollen in de klas te hebben. Uit de bol groeien stengels, bladeren en prachtige geurende bloemen. Hyacint, Narcis en Witte druifjes staan in de mand en als ze uitgebloeid zijn mogen ze in de schooltuin geplant worden. Volgend jaar kan er dan weer genoten worden van deze voorjaarsbodes.