Switbertus in actie. Foto: PR
Switbertus in actie. Foto: PR

Het komende jaar staat bij Switbertus in het teken van 'Muziek, Doen!'

LICHTENVOORDE - Op zondag 14 januari aanstaande trappen de muzikanten van Switbertus het jaar af met knallende optredens van de blazerssectie en slagwerkgroep. Ook de majorettes zullen zich van een muzikale kant laten zien en deze dames hebben bovendien een bijzonder optreden in petto met special effects. De muziekcommissie is al een tijdje bezig om de puntjes op de i te zetten en heeft ook dit jaar weer een gevarieerd programma samengesteld. Iedereen is welkom in de Swite vanaf 11.30 uur. De toegang is gratis en het concert begint om 12.00 uur.

Het jaar 2018 staat voor Switbertus in het teken van 'Muziek, Doen!', een thema waaraan diverse activiteiten worden gehangen die tot doel hebben zoveel mogelijk mensen te interesseren voor het zelf maken van muziek. Dit concert is dan ook het ideale startpunt voor een jaar vol muzikale verrassingen waarbij steeds een verschillend publiek wordt betrokken. Voorzitter Bennie Heutinck, zelf afkomstig uit een muzikale familie, weet als geen ander wat muziek met jezelf en een publiek kan doen. Vorig jaar tijdens het nieuwjaarsconcert had hij dan ook een bijzonder muzikale inleiding gemaakt door middel van een medley van oudere en nieuwere muziek die bijzondere herinneringen op riepen. Ook het publiek waardeerde dit geslaagde optreden. Dit jaar heeft de voorzitter opnieuw iets bijzonders en muzikaals in petto dat volledig in het thema past. Laat u verrassen.

De blazerssectie en slagwerkers spelen goed in het gehoor liggende nummers, voor een deel ondersteund door Sigi Hagenaars. Sigi is bassist die op dit moment al in verschillende bands speelt en in het derde jaar van het conservatorium zijn vaardigheden bij spijkert.

Vanaf het middaguur zullen de muzikanten nummers spelen van onder anderen Shakira, Bruno Mars, Gloria Estefan, Chef Special, Michael Jackson en zal er een filmcompilatie gespeeld worden!

Kortom een muzikale middag voor jong en oud, waarbij iedereen welkom is! Doordat onze muzikanten "muziek" al enkele jaren "doen" kunnen zij hun enthousiasme al overbrengen op het publiek! Deze middag kan de start zijn van een mooie muzikale carrière maar alleen komen genieten mag natuurlijk ook. Verder kan er gezellig worden nagepraat uiteraard onder het genot van een drankje.

Chelsey Taken, Bas Konings en Jos Taken zijn de inspirerende leiders van respectievelijk de majorettes, de blazerssectie en de slagwerkgroep!