Het nieuwe jaar starten met een sportieve uitdaging!

De Hamalandhal organiseert in samenwerking met Run&Bfit voor het 3e jaar een hardloopclinic in de voorbereiding naar de 'Halve van Hengelo'. In 8 weken samen trainen naar de door jouw gekozen afstand: 5, 10,15 of 21,1 kilometer (halve Marathon) en afsluiten met de "wedstrijd", de Halve van Hengelo.
Een mooie, sportieve uitdaging voor het nieuwe jaar!

De Halve van Hengelo is een gezellige loop met start en finish in het Fanny Blankers-Koen Stadion te Hengelo. De loop vindt plaats op maandag 2 april 2018, 2e Paasdag.

De trainingen voorafgaand aan deze loop zijn op zaterdagmorgen van 08.30 uur tot 9.45 uur, start vanaf de Hamalandhal. Naast de trainingen ontvang je voor de andere dagen een persoonlijk trainingsprogramma en tips en trucs over ademhaling, looptechniek, voeding, etc.

Nieuw aan deze clinic is het trainen op hartslag, met eigen hartslagmeter of hartslag-app.

Door te trainen op je hartslag en omslagpunt (het moment wanneer je gaat 'verzuren') leer je je grenzen opzoeken, zonder er over heen te gaan. Op deze manier voorkom je blessures en overtraindheid.
Regelmatig trainen, maar minder grote afstanden en op een gedoseerd tempo, vergroot het effect.
Je kunt sneller lopen met dezelfde inspanning!
Om effectief te trainen op hartslag is een inspanningstest nodig om te bepalen wat jouw omslagpunt is en met welke hartslag je moet gaan lopen om zo effectief mogelijk te trainen. Daarom bieden we voorafgaand aan de clinic een inspanningstest aan.

Data, tijdstip, locatie en kosten:
Inspanningstest: zaterdag 13 januari 2018, 9.00 uur. Industrieterrein Groenlo, parkeerplaats kringloopwinkel Aktief, Groenlo. Kosten: €25,00 p.p.

Trainingen: zaterdag 27 januari, 3, 17 en 24 februari, 3, 10, 17 en 24 maart 2018, 08.30 uur vanaf de Hamalandhal. Kosten: €75,00 p.p. (8 hardlooptrainingen + persoonlijk trainingsschema + inschrijfgeld wedstrijd).

Ga jij samen met ons deze sportieve uitdaging aan? Schrijf je dan in en stuur een e-mail naar hardlooptrainer Christian Reinders, info@run-bfit.nl of bel naar 06-51113531. Voor informatie kun je ook terecht bij Loes Lageschaar, info@hamalandhal.nl / 0544-769011.