Walter Wessels (links) en Peter Klein Gebbinck. Foto: PR
Walter Wessels (links) en Peter Klein Gebbinck. Foto: PR

Wessels – Klein Gebbinck de beste kruisjassers van Vragender

VRAGENDER - Op 30 december werd er in Vragender gestreden om het Vragenders kampioenschap kruisjassen. Om half zeven gingen de deuren van Restaurant Beneman open en kond een recordaantal van maar liefst 68 deelnemers genieten van een kopje koffie met een oliebol.

Met name zijn we blij met de groei van het aantal jonge deelnemers. Na de koffie kon echt begonnen worden aan de 4 beumkes kruisjassen. Voor de pauze ging de strijd gelijk op, na twee boompjes waren er nog zeker tien paren die in aanmerking konden komen voor de eerste prijs.

Na drie rondes werd de tussenstand opgemaakt voor de finale. Walter Wessels en Peter Klein Gebbinck stonden eerste in de tussenstand en streden tegen Peter en Sven Weeber (vader en zoon) in de finale, het verschil in punten was maar 129. Maar de nummers 3 en 4 maakten zeer zeker ook nog kans op de hoofdprijs. Na een spannende strijd wonnen Wessels/Klein Gebbinck de onderlinge strijd (1360 pnt vs 1106 pnt). Echter de nummer vijf, Jos Lageschaar en Paul Tanck nestelden zich op plaats twee met een boom van 1420 pnt. Een zeer spannende eindstrijd met uiteindelijk een terechte winnaar 177 pnt meer dan de nummers 2.

In 2018 zal de beker weer verdedigd worden op 30 december bij Beneman. De volgende ronde van het kruisjastoernooi van Beneman is maandag 29 januari. Nieuwe paren zijn uiteraard van harte welkom.