Sterk optreden zwemploeg ZPC Livo

LICHTENVOORDE - Tijdens deel 2 van de Nationale Zwemcompetitie, regioklasse 2, die op zaterdag 13 januari in zwembad Meekensch te Lichtenvoorde is gezwommen, heeft de zwemploeg van ZPC LIVO uitstekend gepresteerd. Er werden vele ereplaatsen en persoonlijke records behaald en er kon geen enkele zwemmer worden betrapt op een diskwalificatie. De eerste plaats in deze competitie werd met verve verdedigd tot grote tevredenheid van de coaches Ron Holweg en Theo Ratering.

Eerste plaatsen waren er voor de heren-estafetteploeg op de 4x 100 meter vrije slag, bestaande uit Ruben Knufing, Ivar Visser, Mart Bluiminck en Bram Tombergen, voor Aline Meuleman op de 100 meter schoolslag en 100 meter rugslag, Indy te Molder op de 50 meter schoolslag en 200 meter wisselslag, Lieze Heuvels op de 100 meter rugslag, Tom Oonk op de 100 meter wisselslag en 50 meter vrije slag, Niels Bouwmeester op de 50 meter vlinderslag, Ivar Visser op de 50 meter schoolslag en 200 meter wisselslag, Mart Bluiminck op de 100 meter rugslag en Bram Tombergen op de 200 meter vrije slag.
Tweede werden de dames estafette ploeg op de 4x 50 meter wisselslag, bestaande uit Amber Knufing, Indy te Molder, Aline Meuleman en Lieze Heuvels, Senna te Molder op de 50 meter vlinderslag, Lieze heuvels op de 200 meter vrije slag, Eline Vonhof op de 100 meter rugslag, Mick Wiegerinck op de 100 meter rugslag, Tijmen Lensink op de 50 meter vlinderslag, Niels Bouwmeester op de 100 meter vrije slag en Jesse Beerten op de 50 meter schoolslag en 200 meter wisselslag.
Als derde tikten aan Mijntje Wopereis op de 100 meter schoolslag en 100 meter rugslag, Senna te Molder op de 100 meter vrije slag, Amber Knufing op de 50 meter schoolslag, Kirsten Remerie op de 100 meter rugslag, Ruud Schutten op de 50 meter vlinderslag en 100 meter vrije slag, Mart Bluiminck op de 200 meter vrije slag en Bram Tombergen op de 100 meter rugslag.
De overige zwemmers die hebben bijgedragen aan het succes zijn: Lynn Rötter, Quinty Lukassen, Karyn Wopereis, Naomi Oolthuis, Tara Visser, Sam Maes, Tristan knufing, Teun te Brake, Tjalle Berentsen en Chris Bluemink.
De volgende competitiewedstrijd staat gepland voor zondag 4 februari om 15.45 uur in zwembad De IJsselslag te Zutphen.


Pacelli DS1 verliest in en van Houten

ZIEUWENT - Afgelopen zaterdag zijn de dames van HV Pacelli afgereisd naar Houten om er tegen Houten DS1 t te spelen. Helaas ging de wedstrijd verloren met 34-24.

De dames van handbalvereniging Pacelli waaren zich al voor de wedstrijd ervan bewust dat het een lastige wedstrijd kon worden. Ze zouden vanaf het begin de dekking dicht moeten houden. Maar helaas ging dat nog niet zo gemakkelijk als besproken. Pacelli liet veel gaten vallen, waardoor Houten kon scoren. De achterstand is in het eerste kwartier opgebouwd. In de rust: 20 – 10 in het voordeel van Houten. De tweede helft ging iets beter. De dames van HV Pacelli kwamen terug door met een paar breaks te scoren, maar dit was lang niet genoeg om Houten bij te halen. Ook in de tweede helft lukte het niet om de dekking dicht te houden en om onnodige afspeelfouten te voorkomen waardoor er op het eind een stand van 34 – 24 in het voordeel van Houten op het scorebord stond. Een slechte wedstrijd die gauw vergeten moet worden om volgende week in het Sourcy Center weer te knallen tegen de dames van OBW DS1.