Winst voor de Erix-meiden van de B

Erix beschikt dit jaar over een sterke groep dames B met veel potentie. Een aantal van deze meiden maakt zelfs met enige regelmaat al minuten bij de dames senioren van Erix. Met een leeftijd gevarieerd tussen de 14 en 16 jaar staat er een leuk en gemotiveerd team. Af en toe is het spel nog wat wisselvallig, maar daar was afgelopen zondag, tegen het uit Hengelo (Gld.) komende Quintus, niets van te zien.

Beide teams openden nog wat voorzichtig, maar al gauw nam Erix het heft in handen. In de aanval werd geduldig gezocht naar de kansen en dit leverde enkele fraai uitgespeelde aanvallen op. Ook individuele acties en hard geplaatste afstandsschoten zorgden ervoor dat de dames continu op een voorsprong bleven. De ruststand: 9-4.

In de beginfase van de tweede helft liep het aanvallend moeizaam en werd er lange tijd niet gescoord. Echter maakten de dames dit meer dan goed door in de dekking met z'n allen te knokken en echt als team te verdedigen. De grote werklust is ook echt een mooie eigenschap binnen dit team. Samen met twee uitstekende keepers zorgde dit er dan ook voor dat Quintus geen moment dichter bij kwam. Er volgden nog een paar goed uitgespeelde break-outs en daarmee kwam de eindstand op: 15-8.
Kortom, het publiek heeft een goede en leuke pot handbal gezien!