Afbeelding
Foto:

Longa'59 Dames 2: jong en ambitieus

Neem de 'te gekke set up' van Danique en voeg daar 'de kracht' van Fleur, 'de opmerkelijke aanval' van Ela en 'de snelle arm' van Nynke aan toe. Overgiet het geheel met 'de allround kwaliteiten' van Femke en 'de onverwacht scherpe aanval' van Ima. Blus het af met 'het perfectionisme' van Ann Mei en 'de altijd positieve en opbeurende peptalk' van Demi en je maakt kennis met de meiden van Dames 2.

Dames 2 van Longa'59 is een jong team, de leeftijd varieert van 15 t/m 19 jaar. Dit seizoen spelen de meiden voor het eerst samen in de Eerste Klasse. Ze volleyballen sinds hun achtste jaar en beschikken volgens trainer/coach Ron Koenders en trainer Han Bulten over volleybaltalent. Ron: "We trainen drie keer per week, dus de speelsters maken veel tijd vrij voor het volleybal. Naast fanatiek trainen, wordt er ook gelachen."

Trainen
Als het team goed op dreef is, is de servicedruk hoog. Elke speelster heeft zo haar eigen voorkeur: van floater tot sprongservice, bij de één zo scherp mogelijk over het net of juist heel strak langs de zijlijn. Er is veel op getraind. Momenteel werkt het team aan verbetering van de pass. Ook is veel aandacht voor slimmer volleyballen door veel oefenwedstrijden te spelen.

Ambitieus
Dit seizoen heeft Dames 2 als doel om zich te handhaven in de Eerste Klasse. Halverwege het seizoen lijkt dit te gaan lukken. Het team hoopt in de tweede ontmoeting met de tegenstanders vooruitgang te laten zien. Voor volgend seizoen is de doelstelling om bovenin de Eerste Klasse mee te gaan draaien.