Titelaspiraties LZV Kuypers H&W voorlopig in ijskast

Coach Serkan Kav reisde met zijn volledig fitte selectie richting Eindhoven om tegen de ongeslagen koploper ZVV Eindhoven te spelen. Om nog kans te maken op de titel moest er worden gewonnen. In een verrukkelijke wedstrijd heeft LZV opnieuw averij opgelopen in de titelrace.

In het begin van de wedstrijd kwam ZVV Eindhoven wat feller en dynamischer uit de startblokken. LZV stond verdedigend goed en gaf geen kansen weg, maar in balbezit was men nog onrustig. De diepte kon niet worden gevonden. LZV groeide naarmate de wedstrijd vorderde en kreeg ook kansen. In een sterke fase van LZV waren het toch de Eindhovenaren die op voorsprong kwamen. LZV was allerminst uit het veld geslagen. De gelijkmaker van aanvoerder Yordi Orriens op aangeven van Yasin Erdal was identiek aan de 1-2 voor LZV. ZVV Eindhoven kwam weer langszij door ongelukkig verdedigen, 2-2. In de slotseconden van de 1e helft kon LZV met een voorsprong de kleedkamer in als Adem Kocak, die zijn schot geblokkeerd zag, het overzicht behield.

In de 2e helft ging het gelijk op. Maar na 5 minuten was het Eindhoven die scoorde na een aanval over verschillende schijven, 3-2. Daarna liep de score op tot 6-2. Met 4 tienmetertrappen, waarvan 2 raak, wist Yasin Erdal nog wat terug te doen. Ook Cuneyt Avsar kreeg de mogelijkheid tot scoren, maar hij schrok van de kans die hij kreeg. De 6-5 wilde er maar niet in, waardoor de Eindhovenaren in de slotseconden nog de 7-4 konden scoren. De titelaspiraties van LZV in de ijskast, maar het seizoen is nog lang niet afgelopen. LZV is nog steeds in de race voor het 2e periode-kampioenschap.
Op 2 februari as. speelt LZV thuis tegen Madereros CF.