Afbeelding
Foto:

Volleyballen met hoofd en benen

Longa'59 MB1 is een hecht team dat al drie jaar samenspeelt en veel over heeft voor volleybal. Het team is de eerste seizoenshelft als derde geƫindigd in de Eerste Klasse. "Een kampioenschap is mooi, maar we willen vooral een lerend team zijn."

MB1 traint drie keer in de week: een keer bij Bart Manschot en een keer bij Hidde Bulten. De derde keer trainen vier meiden mee met MB2 onder leiding van Ilse Grothe en de zeven anderen met Dames 2 bij Han Bulten. De coaches van MB1 zijn Carla Bonsen en Bart Manschot. Een kwaliteit van het team is dat de meiden motorisch sterk zijn, vertelt Han Bulten. "Ook spelen ze technisch verzorgd volleybal. Op het gebied van kracht komen de meiden soms vanwege hun leeftijd tekort."

Kansen
Volgens Han Bulten speel je volleybal met je hoofd en met je benen. "De bal komt altijd op een plek waar je net niet staat. Dan gaat het erom dat dat je de volgende keer wel op tijd op de goede plek staat. Wanneer je leert waardoor iets fout gaat, kun je er een volgende keer op letten. Als coach probeer je de speelsters steeds naar de volgende bal te laten kijken. Elke nieuwe bal, set of wedstrijd is weer een nieuwe kans. We zijn zeer tevreden over de prestaties. En de ouders zijn hele trouwe supporters. Zowel bij de thuis- als bij uitwedstrijden zijn er altijd veel ouders aanwezig en zij leven hartstochtelijk met ons mee!"