Pacelli verslaat ook ESCA

ZIEUWENT - Afgelopen zaterdagavond mochten de dames van Pacelli een uitwedstrijd spelen in Arnhem.

Tijdens de voorbespreking is duidelijk gemaakt dat ze hard moesten werken in de dekking. De dames wisten dat ze sterke cirkelspelers hadden en ervoor moesten zorgen dat zij de bal niet zouden krijgen. Ook wist Pacelli dat Esca een fysiek sterke ploeg is. Ze moesten er dus voor zorgen dat Esca niet in hun spel zou komen. Pacelli moest doen waar ze goed in zijn en dat is op snelheid spelen. De afspraken waren gemaakt en op naar de wedstrijd. De eerste helft begon meteen goed voor Pacelli. Pacelli kwam de afspraken goed na, waardoor de dames van Esca moeilijk in hun spel konden komen. Pacelli nam vrij snel een leuke voorsprong en deze bleven ze ook houden. De eerste helft zat er op en de russtand was 11- 19 in het voordeel van Pacelli.

In de rust is genoemd dat de dekking goed stond. En ja, doelpunten tegen krijg je altijd in het handbal, dus daar moesten de dames zich geen zorgen over maken. Aanvallend liep het redelijk goed bij Pacelli, wel werd er nog even gezegd dat de dames op snelheid moesten blijven spelen en dat ze elkaar goed moesten blijven aanspelen. De tweede helft begon en Pacelli liet zien waarvoor ze gekomen waren, de 2 punten. Alle dames bleven vechten in de dekking, waardoor Pacelli in de aanval kon blijven scoren. Esca werd in de tweede helft nog een beetje fysieker dan in de eerste helft. Maar Pacelli bleef handballen en ging zich niet in het spel van Esca mengen. Esca kon niks meer doen om dichterbij te komen. De spanning was van de wedstrijd af en de dames van Pacelli hebben ruim gewonnen met een uitslag van 25 – 36. Geen spannende wedstrijd, maar wel een wedstrijd waarbij iedereen er vol voor is gegaan!

Op zaterdag 3 februari spelen de dames van Pacelli weer een uitwedstrijd tegen Wesepe, om 19:00 uur, in sporthal de Hooiberg in Olst.

KSV en KSH spelen gelijk

HARREVELD - De eerste wedstrijd na de winterstop was KSH die tegen KSV uit Vragender. KSV stond op het moment van spelen in de onderste regionen van 4C en KSH stond niet ver daarboven. Een belangrijke wedstrijd dus om afstand te nemen van de plekken die degradatievoetbal betekenen. Het 0-0 gelijkspel betekent een stijging van één plek op de ranglijst voor KSH.

Door een aantal blessures en afwezigen speelde KSH vandaag wederom met Niek ten Have en Tom Tankink, die dit seizoen al veel kunnen rekenen op een basisplaats. Het veld in Vragender was moeilijk bespeelbaar, hobbelig en stroef. Vanaf het startsignaal bleek het strijdplan van KSV duidelijk. Terugzakken op eigen helft en zo veel mogelijk lange ballen in de hoop dat de bal een keer goed valt. KSH had moeite om het spel te maken op het slechte veld, maar kwam via de zijkanten toch tot een aantal kansrijke situaties. De grootste kansen was er voor Jeroen Kampshof die net niet tot schieten kon komen in een éé-op-één situatie en voor Davey Wopereis wiens schot vanaf 12 meter op de lat uiteenspatte. KSV kon daar niets tegenover zetten buiten een half schot na een hachelijke situatie in de KSH verdediging.

In de tweede helft wederom hetzelfde wedstrijdbeeld. KSV dat prima kon leven met een gelijkspel en ook niet van plan was om voetbal op de mat te leggen. KSH kreeg wederom de mogelijkheden om de voorsprong te maken, maar men liet het op het beslissende moment af weten. Tien minuten voor het einde had dan toch de beslissing moeten vallen. Tom Tankink werd de diepte ingestuurd na een goede steekbal van Ad Wolters. Vanaf de vijf meter kon Tom afwerken, maar zijn standbeen werd weggeschoffeld door de aanvoerder van Vragender. Een penalty is dan normaal gesproken de bijbehorende maatregel. Alle Harrevelders en Vragendersen aan de zijlijn waren het er over eens dat het een penalty had moeten zijn. De jonge scheidsrechter meende hier echter niets in te zien en verklaarde later dat Tom struikelde over zijn eigen benen. Erg zuur, want dit had de beslissing moeten zijn. Of in ieder geval een poging vanaf elf meter. Uiteindelijk slaagde KSH er niet in om te scoren en daarmee kreeg KSH te weinig. Desalniettemin stijgt KSH en plaatsje en haalt het Erix in op de ranglijst. Zondag is er de derby tegen VV Mariënveld om 14.00 uur op 't Hach.

KSV haalt punt in pover duel

VRAGENDER - KSV 1 speelde zondag met 0-0 gelijk tegen KSH. In een pover duel pakten beide ploegen een punt.

KSV moest vandaag in haar eerste wedstrijd na de winterstop aantreden tegen KSH uit Harreveld. Deze ploeg had in de eerste seizoenshelft 11 punten uit 9 wedstrijden behaald en KSV had 9 punten uit eveneens 9 wedstrijden. Kortom twee ploegen die behoorlijk aan elkaar gewaagd zijn. Het beloofde dan ook een spannend duel te worden. Maar helaas het werd een pover duel van met name KSV zijde. De harde wind was een behoorlijke spelbreker en daardoor kwamen veel passes niet aan en dat gaf een rommelig beeld van deze wedstrijd. In de eerste helft was het balbezit vooral voor KSH die de verdediging van KSV onder grote druk zette zonder echter doelrijpe kansen te creëren. KSV kwam er maar sporadisch uit en mistte natuurlijk hun goalgetter Erwin van de Wolfshaar die geblesseerd was. Ondanks het enorme veldoverwicht van KSH bleef KSV redelijk overeind. In de 40e minuut kroop KSV echter door de oog van de naald toen een van de voorwaartsen van KSH met een enorme pegel de lat boven het doel van Pascal Wolterink teisterde. Nog geen minuut later kreeg Tim Minkhorst aan de andere kant een behoorlijke kans maar zijn schot was te slap om de doelman van KSH te verschalken. Met een 0-0 ruststand gingen de teams dan ook naar de kleedkamer.

Aan het begin van de tweede helft was het aanvankelijk hetzelfde spelbeeld als voor de rust. Maar naarmate de wedstrijd zich verder ontwikkelde zakte het niveau van de wedstrijd. Ook KSH begon steeds slechter te spelen zodat de aanwezige toeschouwers niet echt warm werden van het getoonde spel. Vlak voor het einde dacht iedereen dat KSH nog een penalty kreeg nadat een van de voorhoedespelers in het zestienmetergebied van KSV werd aangetikt, maar de scheidsrechter zag hier niets in en liet verder spelen. Dit tot grote onvrede van de KSH bank. Hierna kreeg Tim Minkhorst namens KSV nog een dot van een kans maar deze werd jammerlijk gemist. In een klein slotoffensief probeerde KSH alsnog de drie punten mee te nemen naar Harreveld, maar de verdediging van KSV gaf geen krimp. Zo bleef het 0-0 na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Van Leeuwen. Een punt dat vooral door KSV werd gekoesterd in haar strijd om lijfsbehoud.

Zondag speelt KSV uit tegen het hooggeplaatste GWVV uit Varsselder en zal er beslist beter gespeeld moeten worden om daar succes te hebben.