Handballers Erix winnen moeizaam

LICHTENVOORDE - Afgelopen zondag stond voor de handballers van Erix 1 de wedstrijd tegen DOS 1 uit Emmer-Compascuum op het programma. DOS staat op plaats zeven van de ranglijst, één plaats lager en twee punten minder dan Erix. Erix zinde in dubbel opzicht op revanche, de uitwedstrijd werd destijds volledig onnodig verloren maar Erix is daarnaast ook niet zo goed begonnen aan de tweede helft van het seizoen. De eerste twee wedstrijden gingen namelijk verloren en men was vast van plan om de goede periode uit december een vervolg te geven.

Vooraf werd gewaarschuwd om niet mee te gaan in het vertragende spel van DOS. DOS probeert altijd door hun trage spel de tegenstander in slaap te sukkelen en dan toe te slaan. Het plan van Erix was dus ook om het tempo hoog te houden en bij balverlies van DOS direct in de omschakeling via snelle aanvallen toe te slaan.
Toch lukte dat maar niet, er was aan Erix zijde nauwelijks beleving en men liet, ondanks alle waarschuwingen, het tempo van de wedstrijd door DOS bepalen. Tot 5-5 ging de stand gelijk op totdat Erix iets meer afstand begon te nemen op DOS vooral door doelpunten van hoekspeler Bob Luttikhold die zowel uit de linker- als rechterhoek scoorde.
Desondanks drukte Erix niet door, men liet DOS weer dichterbij komen die net voor rust zelfs weer op voorsprong kwamen en de teams gingen rustten met een stand van 14-15 in het voordeel van DOS.

Coach John Heinen probeerde in de rust met een donderspeech de beleving weer terug te krijgen in het team omdat het anders een moeilijke opgave zou worden om de wedstrijd alsnog winnend af te sluiten. Maar vooral door te veel gemiste kansen van Erix wist juist DOS de voorsprong te vergroten naar een marge van drie doelpunten. Na driekwart van de wedstrijd kwam Erix weer wat beter in het spel en trok men langzaam maar zeker de stand weer gelijk. Kantelpunt van de wedstrijd bij een stand van 22-22 was de aangooi van Bob Luttikholt op Martin Kruip die met een prachtige vlieger Erix weer op voorsprong bracht.
Het geloof en vooral de beleving kwam terug bij Erix wat vooral leidde tot veel frustratie bij de DOS-spelers die met meerdere tijdstraffen richting de bank konden vertrekken.
Ook de speler van DOS die zich de hele wedstrijd gedroeg als de vedette van het team, maar het zeker niet is, liet zich gaan tegen Marco Rötter en kon ook met een tijdstraf vertrekken.
Vanaf dat moment was de wedstrijd gespeeld, Erix stond georganiseerd te verdedigen en liep weer langzaam maar zeker uit, wat uiteindelijk resulteerde in een eindstand van 27-23.
Topscorer aan Erix-zijde werd Bob Luttikhold met acht doelpunten.
Door deze overwinning wipt Erix over Achilles heen op de ranglijst en staat nu keurig op een vijfde plek. En laat dit team nu net de volgende tegenstander van Erix zijn. Volgende week, op zaterdag 3 februari om 21.00 uur speelt Erix in Apeldoorn de uitwedstrijd tegen Achilles 1. Geen gemakkelijke opgave voor Erix omdat de thuiswedstrijd in Lichtenvoorde destijds ruim gewonnen werd door Achilles.

Erix lijdt nederlaag in slechte wedstrijd

LIEVELDE - Erix heeft vanmiddag een kansloze nederlaag geleden in de uitwedstrijd tegen Ulftse Boys: 2-0. De thuisploeg kwam op het slecht bespeelbare veld beter uit de voeten dan Erix.

In de beginfase trok Ulftse Boys het initiatief wat meer naar zich toe wat leidde tot een kans in de 11e minuut. Een cornerbal werd bij de 1e paal doorgekopt en de spits van Ulftse Boys kwam een teenlengte tekort om de bal bij de 2e paal binnen te werken. Ook hierna bleef Ulftse Boys de betere ploeg en Erix kon hier helaas niets tegenover zetten. In de 20e minuut kwam Ulftse Boys dan ook verdiend op voorspong. Een schot vanaf de 16-meter werd door een Erix-verdediger iets van richting veranderd waardoor Erix-doelman Tim Klein Tank op het verkeerde been stond en de bal in de benedenhoek verdween. 1-0. Niet veel later, in de 28e minuut, glipte de snelle rechtsbuiten van Ulftse Boys langs zijn directe tegenstander en schoot vanaf de zijkant 16-meter net over het Erix-doel. Op deze rechtsbuiten kon de Erix-defensie maar moeilijk grip krijgen en was dan ook bij veel gevaarlijke situaties voor het Erix-doel betrokken. Niet veel later, in de 30e minuut, brak deze rechtsbuiten wederom door op de rechterkant en zijn voorzet werd van dichtbij binnengewerkt in het Erix-doel. 2-0. Het eerste daadwerkelijke gevaar aan Erix-zijde viel te noteren in de 34e minuut. Rick ten Have sneed vanaf de rechterkant naar binnen maar zijn schot met links vanaf de 16-meter ging over het doel van Ulftse Boys. Erix probeerde het wel in de 1e helft maar had veel moeite om op het slechte veld elkaar te vinden en daardoor gevaar te kunnen stichten. Ulftse Boys combineerde in de 1e helft sneller en beter waardoor Erix er in feite niet aan te pas kwam. De ruststand was 2-0.
In de 2e helft hetzelfde spelbeeld. Ulftse Boys was de betere ploeg en leek in de 52e minuut de wedstrijd definitief te beslissen. Een afstandsschot werd door Erix-doelman Tim Klein Tank losgelaten en de bal werd van dichtbij binnengeschoten maar dit gebeurde in buitenspelpositie waardoor Erix in de wedstrijd bleef. Ondanks het slechte spel probeerde Erix zich wel terug te knokken in de wedstrijd. Dit resulteerde in een goede kans op de aansluitingstreffer in de 69e minuut via Rob van Ittersum. Rob sneed vanaf de rechterkant naar binnen en zijn schot ging rakelings voorlangs. Hierna kreeg Ulftse Boys meer ruimte omdat Erix meer naar voren ging spelen. Dit leidde nog tot een goede kans voor de linksbuiten van Ulftse Boys in de 72e minuut maar zijn schot ging net voorlangs het Erix-doel. Hierna gebeurde er weinig opwindends meer waardoor de 2-0 nederlaag een feit werd. Aanstaande zondag 4 februari speelt Erix thuis tegen Sp.Rekken.