De Lichtenvoordse winkeliers introduceren de Achterhoek Waardepas. Foto: PR
De Lichtenvoordse winkeliers introduceren de Achterhoek Waardepas. Foto: PR Foto:

Lichtenvoordse winkeliers introduceren Achterhoek Waardepas als nieuw spaarsysteem

LICHTENVOORDE - Punten sparen bij aanschaf van producten en vervolgens zelf bepalen wanneer je deze korting verzilvert. Vanaf donderdag 1 februari is dat in Lichtenvoorde mogelijk met de Achterhoek Waardepas. Sparen kan via een kaart of een app op de smartphone. Klanten kopen bijvoorbeeld producten bij de slager en de spaarpunten die deze aankopen opleveren, worden automatisch bijgeschreven op deze kaart of app. Wanneer voldoende punten zijn gespaard kunnen deze omgezet worden in korting of gratis producten.

De Achterhoek Waardepas is ontstaan uit een samenwerking tussen Achterhoek Nieuws, uitgever van weekblad Elna, en Bas aan de Stegge van marketingbedrijf Invizo. Aan de Stegge benaderde Achterhoek Nieuws om het spaarsysteem, dat al in meerdere plaatsen in Twente draait, ook in de Achterhoek uit te rollen. "Achterhoek Nieuws heeft door het uitgeven van veertien weekbladen in de Achterhoek een sterke binding met de plaatselijke winkeliers en gaat dit spaarsysteem ook promoten in de lokale weekbladen", vertelt Jan Oonk, verkoopleider bij Achterhoek Nieuws. Er is sprake van een win-win-situatie: winkeliers weten met het spaarsysteem de klanten beter te binden aan hun winkel en de inwoners van Lichtenvoorde sparen voor interessante kortingen. Inmiddels zijn al veertien plaatselijke ondernemers aangesloten bij dit concept waarmee Lichtenvoorde de primeur heeft in de Achterhoek.

Ongecompliceerd
"Het concept van de Achterhoek Waardepas sprak de winkeliers gelijk aan", vertelt Bas aan de Stegge. "Met name het voordeel dat met slechts één pasje of de eigen smartphone bij alle aangesloten winkels kan worden gespaard", vertelt de Hengelose ondernemer. De klant bouwt per winkel een tegoed op en dat spaartegoed kan alleen bij die betreffende winkel worden verzilverd. "Je kunt als klant dus verschillende saldi hebben bij de verschillende winkels. Wanneer de klant voldoende punten heeft gespaard verschijnen via de app producten in beeld waarop korting kan worden verkregen. Deze producten worden ook zichtbaar door in te loggen op www.achterhoekwaardepas.nl."

Individueel of met de hele familie
Een ander voordeel van het nieuwe spaarsysteem is dat klanten zowel persoonlijk als met het hele gezin of de familie kunnen sparen. Ook overschakelen van een eenpersoons kaart naar een familiepas is mogelijk en er is geen maximaal aantal personen voor één account. "De persoonlijke kaarten moeten dan worden ingeleverd zodat meerdere personen op één kaart of app kunnen sparen. Het bijschrijven van de punten gebeurt in de winkels zelf", legt Aan de Stegge uit. "Via het kassasysteem, iPad of iPhone; klanten hoeven alleen maar hun smartphone voor de terminal houden. De Waardepas werkt met alle Windows-systemen zodat deelnemende winkeliers geen extra investeringen hoeven te doen. Ondernemers bepalen zelf het aantal spaarpunten en maken dit kenbaar in hun eigen zaak of in de app."

Direct actief
Vanaf donderdag 1 februari aanstaande is het mogelijk om bij de deelnemende ondernemers een Achterhoek Waardepas aan te vragen. De pas kost twee euro en is direct klaar voor gebruik nadat de klant zijn of haar persoonlijke gegevens heeft ingevuld. Dat is nodig zodat bij verlies of diefstal de reeds gespaarde punten op de nieuwe kaart kunnen worden bijgeschreven. De lancering van de Achterhoek Waardepas in Lichtenvoorde gaat een maand lang gepaard met openingsacties bij de deelnemende bedrijven. Na de openingsmaand zijn zij er vrij in om zelfstandig acties te houden waarmee extra punten te sparen zijn. Deze speciale acties worden maandelijks in weekblad Elna gecommuniceerd.
Meer informatie over de Achterhoek Waardepas is te vinden op de website.


www.achterhoekwaardepas.nl


Slotconcerten muziekproject

LICHTENVOORDE - Woensdag vinden de slotconcerten van het muziekproject voor basisscholen plaats in De Swite, het clubgebouw van St. Switbertus. Nu de leerlingen van groep 6 allemaal vier lessen over blaasinstrumenten hebben gehad, laten ze in twee uitvoeringen (18.15 uur en 19.00 uur) horen wat ze geleerd hebben in deze lessen geleerd hebben.

De doelstelling van het project - de kinderen in contact brengen met blaasmuziek en de blaasinstrumenten - is zeker gehaald. Natuurlijk hopen de kinderen dat veel ouders komen kijken en vooral luisteren naar hun concert.
De concerten zijn niet het slot, maar juist het startpunt voor verdere muzieklessen. Na het concert krijgen alle (ouders van de) kinderen een uitnodiging om zich op te geven voor de 'Blazersklas'.

Geïnteresseerde kinderen worden daarin nog meer op weg geholpen naar zelf een instrument bespelen. In de maanden maart, april en mei worden tien lessen aangeboden in deze Blazersklas.

In die lessen krijgen kinderen, die daarvoor door de ouders aangemeld zijn een echt blaas- of slagwerkinstrument te leen. Ze gaan dan onder leiding van een beroepsmusicus proberen in zeven lessen van drie kwartier het spelen op het instrument zo ver mogelijk onder de knie te krijgen.

De lessen zijn bedoeld voor alle kinderen van 8, 9 en 10 jaar uit Lichtenvoorde. Ze worden waarschijnlijk gegeven op maandagen tussen 15.30 en 17.00 uur, in De Swite, Hendrik Leemreizestr. 2. De kosten zijn 55 euro.

Opgave is nog mogelijk tot 11 februari via eddy.rondeel@kpnmail.nl of toon.heuvel@planet.nl. Bij aanmelding graag de eerste en tweede keuze van instrument te vermelden.