HV ERIX dames 2 handbalt ook lekker mee en houdt punten in eigen huis

Afgelopen zondag stond de thuiswedstrijd tegen HWC-dames 3 uit Winterswijk op het programma voor het 2e damesteam van Erix. Dit gezellige damesteam bestaat uit een aantal vaste spelers met aanvulling van jeugdleden en oudgedienden.

Tijdens de uitwedstrijd tegen HCW namen de dames van Erix de punten mee naar Lichtenvoorde en ze waren erop gebrand om ook dit keer de punten te bemachtigen. HCW begon met de eerste aanval. Echter was het eerste doelpunt voor Erix. De wedstrijd was veelal in handen van Erix, HCW had moeite met het vinden van het net door de verdediging van Erix die goed dicht zat. Erix veranderde in de loop van de wedstrijd de aanvalsopstelling door met twee cirkelspeelsters te gaan spelen; hierdoor kwam er meer ruimte en de kansen werden goed afgemaakt. Erix kon uitlopen naar 5 doelpunten verschil, ruststand 10-5 in het voordeel van Erix. Nadat in de rust met de coach en assistent-coach werd besproken waar de dames zich in de tweede helft op moesten focussen, kon die tweede helft beginnen. Erix hield vast waar ze de eerste helft mee begonnen waren en wist hierdoor de voorsprong te behouden. Er werd onderling goed samengespeeld, kansen werden goed benut en na de wedstrijd werd door iedereen in de kleedkamer tegen elkaar gezegd "lekker potje gehandbald". Eindstand 18-9 in het voordeel van Erix. Aanstaande zaterdagavond reizen de dames af naar Nijmegen voor de wedstrijd tegen Havana.

Heb je ook ooit gehandbald en/of zou je het een keer willen proberen, aarzel dan niet en kom eens vrijblijvend een paar dinsdagavonden met ons meetrainen. Dames 2 is een gezellig mix van allerlei leeftijden en we zijn voor volgend seizoen nog op zoek naar een keepster! Meer info op www.hverix.nl.