De muzikanten en zangers van Marianum zijn al druk met repeteren. Foto: Hans Winters
De muzikanten en zangers van Marianum zijn al druk met repeteren. Foto: Hans Winters Foto:

Repetities The Passion begonnen

'We proberen ieder jaar anders voor de dag te komen'

Door Henri Walterbos

LICHTENVOORDE - Staat de focus bij de jongeren de gehele vrijdag veelal al op de modus 'weekend,' als de zoemer gaat is er helemaal geen houden meer aan. Dan er moet wel heel iets bijzonders aan de hand zijn willen leerlingen vrijdagavond nog in een leslokaal zitten. Deze vrijdagavond zitten leerlingen en muziekdocenten bij elkaar voor de eerste repetitie voor The Passion 2018.

In het muzieklokaal aan de wand rondom het podium titels van niet de minste klassiekers. Hey Jude, School's out, Love is in the air, The Wall, Billy Jean, Mama Mia, Summertime, maar ook Deurdonderen. Ze misstaan er niet. Ze zijn misschien wel de grote inspiratiebron die Marianum-jongeren naar een hoog niveau tilt, want dat er muzikaal talent van hoog niveau van het Marianum komt, dat bewijst de geschiedenis, maar ook het heden. Marianum LIVE is iedere editie weer van een uitzonderlijk hoog niveau, evenals edities van 'Students on Stage' 'Marianum on Stage,' en beide voorgaande edities van The Passion.


Mobieltjes
Aan een tafeltje zitten ze bij elkaar, de meesten met een mobieltje in de hand. De jonge zangers, zangeressen en muzikanten die de avond van The Passion 2018 weer tot een historische avond zullen promoveren. Dit keer geen spelletjes of social media waar ze zich mee bezig houden. Er worden nummers gezocht op youtube en streamingsites om te kijken en te luisteren hoe het nummer gaat.

Lees verder op pagina 7