De door de storm verwoeste tent is opgeruimd; er wordt een nieuwe gebouwd, als de club er genoeg geld en materiaal voor weet te regelen. Foto: PR
De door de storm verwoeste tent is opgeruimd; er wordt een nieuwe gebouwd, als de club er genoeg geld en materiaal voor weet te regelen. Foto: PR Foto:

Corsogroep 6Kamp krabbelt op

Donateurs en sponsors gezocht

LICHTENVOORDE - De bouwplaats is weer opgeruimd. Met mankracht en machines zijn de verwrongen steigerconstructie en de tent opgeruimd en afgevoerd. Wat dan volgt is een moment van bezinning: wat nu? Vele vergaderingen, tientallen mailtjes en honderden appjes zullen de basis vormen voor het nieuwe wagenbouw-onderkomen.

In de komende tijd moet er van alles worden aangepakt. Zo is het straatwerk verzakt door de vallende steiger en het materieel dat er op gereden heeft. Het moet opgehoogd worden en de klinkers moeten in verband met de fundatie van de tentconstructie deels vervangen worden door betonplaten. De steiger, de draagconstructie van de complete tent, zorgt voor werkvloeren op diverse hoogtes. Verder draagt ze het dak en zorgt de constructie voor afscherming. De steiger maakt het mogelijk om wagens te bouwen. In verband met de hoge kosten wordt de tent vijf meter korter dan voorheen. Er moet namelijk een totaal nieuwe steiger worden aangeschaft om dit opnieuw mogelijk te maken. Corsogroep 6Kamp wil het dak maken van een houten draagconstructie voorzien van stalen platen. Hierdoor wordt de wagen en bouwlocatie beter beschermd tegen de weersinvloeden. Voorheen bestond het dak uit zeilen. Om de wanden rondom, inclusief de deuren van negen meter hoogte aan de voorzijde, dicht te maken hebben wij zeilen nodig die wij door een aluminium constructie kunnen trekken. Er moet elektriciteit en verlichting worden aangelegd, ook om alle lasapparaten en slijptollen te kunnen gebruiken.

De grootste kostenposten zijn de jukken, de extra steigerbuizen van vijf en zes meter inclusief koppelingen, wandzeilen, de dakconstructie, electra en verlichting, en het grond- en graafwerk inclusief het straatwerk en de fundatie. In totaal zijn de kosten geraamd op 32.500 euro. Dit is een grove schatting, maar met de offertes die al binnen zijn lijkt dit wel de realiteit te worden. Deze kosten moet 6Kamp maken om de tent te realiseren, zodat er weer een wagen gebouwd kan worden. De kosten voor het bouwen van een wagen zijn hier zelfs nog buiten beschouwing gelaten. Corsogroep 6Kamp heeft dat bedrag helaas niet op de rekening staan, en is daarom op zoek naar donateurs en sponsoren. Er is een speciale website in het leven geroepen: coderood.6kamp.nl. Daar is meer informatie te vinden, en worden alle acties vanuit 6Kamp getoond. Alle hulp is hard nodig.

Tentfeest bij De Kruup
Bij Café Kruup wordt een Tentfeest gehouden op vrijdag 23 februari. Er is een avondvullend programma samengesteld en de avond wordt muzikaal ondersteund door de band School's Out! (coverband en corsoband bij uitstek), de DJ's van de Thom en Jerry Show, DJ Roel en DJ Doubble B. Een programmering die garant staat voor een gezellige avond uit. Iedereen is welkom, ook al heb je helemaal niets met corso. We vragen een kleine bijdrage in de vorm van vijf euro entree. Dat komt allemaal ten goede aan het nieuwe onderkomen.


Ouderbijeenkomsten 'Omgaan met pubers' van start

REGIO - Het Preventie Platform Jeugd organiseert voor ouders van pubers vijf ouderbijeenkomsten over 'Omgaan met pubers'. De eerste bijeenkomst is op donderdag 8 maart. De bijeenkomsten zijn voor ouders van pubers (10 tot 16 jaar) en hebben als thema's: het puberbrein; in gesprek met je puber; alcohol en drugs; social media en seksualiteit. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor ouders van pubers in de gemeenten Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk. Ze vinden plaats in Schaersvoorde, locatie Stationsplein in Aalten op de donderdagen 8, 15, 22, 29 maart en 5 april, telkens van 19.30 tot 21.30 uur. Deelname is gratis. Men kan zich aanmelden via info@preventieplatform.nl. Voor meer informatie kan men telefonisch contact opnemen met Sarah Pelgrim, via 06 – 12 64 16 98.