Van links naar rechts: Theo Sprenkeler en Paul Wallerbos (Groenkracht Groenlo), Frank Severins (facilitair manager Marianum), Dominic Monasso (Tenten Solar) en Margreet Rave (hoofd organisatie en bedrijfsvoering Marianum).
Van links naar rechts: Theo Sprenkeler en Paul Wallerbos (Groenkracht Groenlo), Frank Severins (facilitair manager Marianum), Dominic Monasso (Tenten Solar) en Margreet Rave (hoofd organisatie en bedrijfsvoering Marianum). Foto:

Start bouw zonnepaneleninstallatie op het dak van scholengemeenschap Marianum

GROENLO - Energiecoöperatie Groenkracht Groenlo en scholengemeenschap Marianum tekenden deze maand samen een overeenkomst om 350 zonnepanelen op het dak van het Marianum in Groenlo te plaatsen. De opdracht voor de bouw van de installatie is gegund aan het Lichtenvoordse bedrijf Tenten Solar.

De 350 panelen zijn aangekocht door de leden van Groenkracht Groenlo, de energiecoöperatie bestaande uit vrijwilligers die in 2016 al 750 zonnepanelen installeerde op de daken van de Kringloop/ Rouwmaatgroep en Gebroeders Klein Gunnewiek in Groenlo.

Voorzitter Paul Wallerbos en bestuurslid Theo Sprenkeler van Groenkracht vertellen over de aanleiding van het unieke samenwerkingsproject: "Vanaf de eerste contacten in 2015 met Marianum wilden beide partijen een gezamenlijke duurzaamheidsstap maken met een zogenaamd postcoderoosproject. Dit project houdt in dat burgers, een bedrijf of school en een lokaal zonnepanelenbedrijf de handen in elkaar slaan om duurzame energie op te wekken."
Margreet Rave, hoofd organisatie en bedrijfsvoering bij het Marianum is ook nauw betrokken bij het zonproject: "Vanwege de forse renovatie van ons schoolgebouw heeft het even geduurd voor dat we groen licht konden geven. En het geduld aan beide kanten wordt nu beloond. En hier blijft het niet bij, ook bij ons schoolgebouw in Lichtenvoorde gaan we samen met de energiecoöperatie Kei Zonnig een nog groter zonnedak realiseren voor met name de burgers in Lichtenvoorde".
Bij verkoopdirecteur Dominic Monasso van Tenten Solar geeft de opdracht om een zonne-installatie te installeren een speciaal gevoel: "ik ben een oud-leerling van deze school en bewaar goede herinneringen aan het Marianum. Dan is het dus extra prachtig om deze opdracht te mogen uitvoeren".
Het totaal aantal panelen van Groenkracht en haar 90 leden in Groenlo komt hiermee op 1.100 panelen en is daarmee de grootste postcoderoos van Gelderland. Een deel van de installatie wordt gesubsidieerd door een stimulatiebedrag afkomstig van de Provincie Gelderland. Ook de AGEM werkt mee aan het project. Over ongeveer twee maanden zal de installatie feestelijk in gebruik genomen worden.