Arie Vuyk. Foto: Andrea Oranje
Arie Vuyk. Foto: Andrea Oranje Foto:

Uitslagen kruisjassen Harreveld

HARREVELD - Veel vaste kruisjassers waren in Harreveld door griep afwezig, maar de kaarttafels waren goed gevuld met nieuwe kruisjasgezichten.

Volop strijd voor de ereprijzen van de avond, maar ook onderin een ongekende strijd van maar liefst zeven koppels om de laatste plaats, dus de poedel, te ontlopen.
Extra rekenwerk kwam er aan te pas, maar uiteindelijk was het troostende poedeldrankje met liefst 3840 punten voor het koppel Heuten – ten Hove.
Bovenin was de spanning tot de laatste gift te snijden, maar na een moedige strijd moesten de beide Jopies de winst laten aan het koppel Reinsen- Groot Nibbelink.
Hun winst zorgde voor een nipte voorsprong van 10 punten voor het sterk opkomende koppel Nieuwenhuis – Klein Nienhuis.
De kruisjasliefhebbers kunnen al weer uitzien naar de eerstvolgende kruisjasavond in café de Boer in Harreveld op vrijdag 9 februari.
De uitslag: 1. Reinsen – Gr. Nibbelink, 4.910 punten; 2. Nieuwenhuis – Klein Nienhuis, 4.900 punten; 3. Kampshof – Temming 4.790 punten. Met 3.840 punten was de poedelplaats voor het duo Heuten – ten Hove.


De Grote Bijbelkwis in Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - "Een Bijbelkwis? Is dat niet erg moeilijk of zwaarwichtig? Of alleen voor mensen die alles van de Bijbel weten?" Het zijn vragen die dikwijls gesteld worden als mensen gevraagd wordt om mee te doen aan een Bijbelkwis. Maar de Lichtenvoordse Bijbelkwis is allesbehalve zwaar én het is een kans om iets te doen voor een goed doel. Welk goed doel, dat wordt ter plekke bepaald door de aanwezigen. In een aantal vragenrondes nemen dan teams (die op de avond zelf worden samengesteld) van verschillende achtergrond het tegen elkaar op voor hun eigen goede doel. Daarnaast kan iedereen op individuele basis meedoen voor een prijs. De vragen worden afgewisseld met boeiende en humoristische videofragmenten. Uiteraard geldt voor deze kwis: het gaat om het spel en niet om de knikkers en meedoen is belangrijker dan winnen. De toegang kost een vrijwillige bijdrage. De kwis duurt van 20.00 tot 22.00 uur en staat onder leiding van dominee Hans Hinkamp.


Rima Kawuwung en Arie Vuyk in Koppelkerk

BREDEVOORT - Op zaterdag 10 februari speelt cabaretier Arie Vuyk de voorstelling Altijd Prijs in de Koppelkerk in Bredevoort. Als support act treedt cabaretier Rima Kawuwung op met haar show RIMEX, mild gebruik multi culti cabaret.

Je kwam gratis ter wereld maar bent hier niet voor niets. Voor wat dan wel? Arie Vuyk legt het aan zijn toehoorders uit. Toen hij even niets te doen had, keek hij voorbij leven en dood en kwam terug met een koffer vol conferences, typetjes, liedjes en onzin. Bijvoorbeeld: Als je zuinigheid niet koopt, dan kost dat geld.

Neem een snelle trendwatcher, de betrouwbare Enkhuizer Almanak, een hippe opiniemaker, voeg daarbij een scheut hoog gevoeligheid en je krijgt Arie Vuyk, die de balans opmaakt, de voorraad telt en kijkt hoeveel er nog over is. Arie ontspant, ontroert, inspireert, verwondert en verbaast. En hij heeft een hekel aan verkooppraatjes. Wie niet diep kan vallen heeft het hoogste bereikt. In Altijd Prijs gaat het cabaret dieper dan ooit.

Deze cabaretavond is in de Koppelkerk in Bredevoort op zaterdag 10 februari, aanvang 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur en de entree kost tien euro.
Reserveren kan via de site of tel. 0543-216005.


www.koppelkerk.nl