A.Hummelink-toernooi in dorpshuis 't Kemken

HARREVELD - Zondag 21 januari werd in dorpshuis 't Kemken in Harreveld weer het jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi gehouden voor de voetballers van KSH. Dit onderlinge toernooitje, jarenlang vast geprogrammeerd op tweede kerstdag, maar de laatste paar jaar zo rond de jaarwisseling, wordt gehouden ter ere van alle vrijwilligers rond KSH.

Het kreeg destijds de naam Antoon-Hummelink toernooi omdat deze man jarenlang het 'vrijwilligers'-gezicht was rond KSH. Om niet alleen hem, maar ook alle andere vrijwilligers te danken werd er voor hen gevoetbald. Zonder vrijwilligers is ook voetbal ondenkbaar. Spelers van KSH 1, 2, 3 en A-jeugd, van 35+ en 45+ worden gemixt ingedeeld in groepen en tonen dat ze ook in de zaal uit de voeten kunnen met een bal. Ook Erwin Hummelink, jarenlang spelend bij het G-team van Longa, maakt deel uit van het gezelschap. Deelname, spelplezier en acceptatie staan bij dit evenement voorop. Dan kan ook in een dorpshuis, een locatie die niet helemaal aan de officiƫle afmetingen van een zaalvoetbalomgeving voldoet, een omgeving en een sfeer ontstaan, waarin inspanning en ontspanning perfect samengaan.

(Mede)organisator Sander Wolters had zorg gedragen voor de indeling van de teams. In navolging van zijn voorganger Laurens Tankink, had ook hij voor de teams namen bedacht die gerelateerd waren aan zijn laatste vakantie. Zo ontstonden er de exotische namen als: Windhoek, Solitaire, Swakopmund, Etosha en Sossusvlei. Allemaal plaatsnamen uit het Afrikaanse Namibiƫ. Dat Sander vrij goed op de hoogte is van de kwaliteiten van de spelers, bleek wel uit het feit dat de teams qua sterkte niet veel voor elkaar onderdeden. Iedereen bleek van iedereen te kunnen winnen; zodat pas in de laatste wedstrijd de winnaar bekend kon worden. Op doelsaldo werd Sossusvlei kampioen.

Scheidsrechter Ronald Hummelink, samen met een aantal pas opgeleide interne scheidsrechters, had het heft goed in handen. Spelverruwing werd meteen afgefloten en de tijdsindeling werd perfect nageleefd. Hierdoor was het mogelijk dat iedereen ruimschoots op tijd aanwezig kon zijn bij een 'wedstrijd voor het echie' , Op het grote scherm kon namelijk de klassieker Ajax-Feyenoord worden gevolgd.
Ook bij zo'n wedstrijd hoor je dan termen als 'samenwerken' en 'hand in hand'. Termen die volledig passen bij vrijwilligerswerk. Vandaar dat zo'n toernooitje ook bestaansrecht heeft; zowel voor spelers als vrijwilligers.


Politie doet onderzoek na aantreffen stoffelijk overschot

GROENLO - De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de omstandigheden naar de dood van een men welke vanmiddag aangetroffen werd aan de Kerkwal in een inpandige schuur van het klooster. Een buurtbewoner heeft het stoffelijk overschot daar aangetroffen en de hulpdiensten gebeld. De politie kan op dit moment nog niet zeggen of de man een natuurlijke dood is gestorven of door een misdrijf. Onderzoek zal dit moeten uitwijzen.