Afbeelding
Foto:

Stan en Twan, vertrouwde gezichten van Longa'59

Stan Bokkers en Twan Terpstra zijn geen volleyballers. Toch zijn het vertrouwde gezichten op de zaterdagen dat Longa'59 thuiswedstrijden speelt. De jongens zijn het aanspreekpunt voor coaches, scheidsrechters, tellers, de zaalwacht en voor ouders die als vrijwilliger een bardienst draaien in de Hamalandhal.

Al bijna vier jaar is Stan Bokkers vrijwilliger bij Longa'59. Zijn zus volleybalde destijds bij de vereniging en zijn moeder was als secretaris actief. Aan de keukentafel werd de student Algemene Sociale Wetenschappen in Utrecht gevraagd of hij interesse had om vrijwilliger te worden. Stan co├Ârdineert de werkzaamheden in de kantine en is aanspreekpunt voor de vrijwilligers van Longa'59 die bardienst draaien. "Het is gezellig werk, het sociale aspect spreekt me erg aan. De betrokkenheid van zowel speelsters als ouders bij Longa'59 is groot. Iedereen helpt elkaar. Het werk wordt eigenlijk alleen maar leuker omdat je steeds meer mensen binnen de vereniging leert kennen."

Voldoening
Sinds het begin van dit seizoen krijgt Stan assistentie van vwo-leerling Twan. Twan volgde zijn maatschappelijke stage bij Longa'59, waarbij hij zijn opa Jos Holweg hielp met het organiseren van het oliebollentoernooi. Later werd hem gevraagd de werkzaamheden van Stan bij de wedstrijdadministratie over te nemen. "Ik vind het leuk te organiseren", vertelt Twan. "Op een thuisspeeldag bouwen Stan en ik samen met de veldwachten de velden op, waarna we inloggen op de Nevobo-website. Sinds september verzorg ik de gehele administratie rondom de wedstrijden. Een thuiswedstrijddag duurt 6 tot 8 uur. Het geeft ontzettend veel voldoening als alles goed is verlopen. Bovendien beheer ik sinds deze week het nieuwe Instagram-account van Longa'59: 'Longa59volley'. Iedereen die een leuke foto heeft van Longa'59 kan deze sturen naar pr@longa59.nl."