Samen veertigduizend snoepzakjes inpakken. Foto: PR
Samen veertigduizend snoepzakjes inpakken. Foto: PR Foto:

Veertigduizend snoepzakjes

LICHTENVOORDE/GROENLO - Carnavalsvereniging De Knunnekes uit Groenlo bestaat dit jaar 55 jaar. De jubileumoptocht van zondag 11 februari krijgt daarom een feestelijk tintje.

De optochtcommissie heeft via haar netwerk contact gekregen met Activiteitencentrum Industrie in Lichtenvoorde. Dit is een onderdeel van zorgaanbieder De Lichtenvoorde waar mensen met een beperking worden begeleid in wonen, werken en dagbesteding. Het activiteitencentrum is steeds op zoek naar werkzaamheden voor de cliënten. En wat is dan mooier om veertigduizend snoepzakjes in te pakken. De bedoeling is om deze snoepzakjes tijdens de optocht van zondag 11 februari uit te delen aan de toeschouwers en met name de kinderen, die de optocht bezoeken. De snoepjes zijn gelatinevrij en daardoor minder plakkerig én vrij van dierlijke vetten.
Het activiteitencentrum is erg blij met deze opdracht, met veel enthousiasme en lol hebben de cliënten de snoepjes bijna allemaal ingepakt. Er is eigenlijk door de inpakkers nauwelijks van gesnoept. Natuurlijk is er ook met veel aandacht voor de hygiëne. Zowel carnavalsvereniging De Knunnekes als het activiteitencentrum willen hun samenwerking de komende jaren verder uitbreiden. Zo'n mooie opdracht is wel iets om trots op te zijn.