Wedstrijdverslag Groessen DS2 – HV Erix DS 1

Afgelopen zaterdag 3 februari vertrokken de dames van HV Erix onder begeleiding van ad-interim coach Cindy richting Duiven voor een wedstrijd tegen de dames van Groessen. De trainingen eerder die week waren vooral gericht op het verdedigingswerk. Hier is nog winst te behalen! De dames van Erix konden deze wedstrijd laten zien wat ze tot nu toe bijgeleerd hadden.

De wedstrijd werd aangefloten en de verdediging stond goed! Er werd goed gepraat, hard gewerkt en goede rugdekking gegeven. Aanvallend vielen ook de nodige doelpunten en zo liep het in de eerste 15 minuten mooi gelijk op. Het 'nieuwe' verdedigen kost echter veel concentratie en kracht, hetgeen de dames helaas niet de hele helft konden volhouden. Af en toe vielen er gaten waardoor de speelsters van Groessen toch door konden breken. Gelukkig stonden onze goalies goed te keepen en konden de dames van Groessen max 5 punten uitlopen tot de rust; 13-8.

In de rust werd er nog even benadrukt dat ze moesten blijven concentreren op het strakke verdedigen. Daar werd goed naar geluisterd. De eerste 15 minuten werd er weer om en om gescoord. Verdedigend stond het goed en aanvallend werd er goed bewogen en wisten ze zo de gaten in de verdediging te vinden. Helaas lukte het Erix niet om in te lopen en kon Groessen nog wel iets uitlopen. Eindstand; 25-16. Al met al is dit een mooi uitgangspunt voor het verdedigingswerk. De dames zijn erop gebrand om deze lijn voort te zetten en te zorgen dat ze dit goed onder de knie krijgen.

Aanstaand weekend zijn de dames vrij. Op zaterdag 17 februari spelen de dames om 19.00u een thuiswedstrijd tegen HV Angeren.