RKZVC wint met 3/0 van BWO

ZIEUWENT - Beide ploegen probeerden met verzorgd voetbal het spel te bepalen waarbij er voor rust wel enige stevige charges van BWO-kant waren die gele kaarten opleverden. Dat het een Zieuwentse overwinning zou worden, was voorafgaand aan de wedstrijd niet vanzelfsprekend omdat BWO vier van de laatste vijf wedstrijden gewonnen had, waaronder de wedstrijden tegen Longa '30, NEC en afgelopen week tegen Rohda Raalte.

Het balbezit was wel enigszins in evenwicht maar RKZVC had duidelijk meer en betere kansen waarbij het aan de Hengelose keeper te danken was dat RKZVC voor rust niet op voorsprong kwam. De eerste kans was al in de tweede minuut maar Sjors Storkhorst raakte de bal 'ineens uit de lucht' niet goed. Nadat Joey Belterman tien minuten later een 'bijna kans' kreeg, kwam BWO beter in het spel. Dit resulteerde in de vijftiende minuut in een kopbal na een vrije trap die netjes door keeper Huib Jonkman werd gepakt. Twee minuten later kon Wouter Pillen op het laatste moment nog de inzet blokken van een doorgebroken Hengelose speler. Weer een minuut later werd een mooie vrije trap van Wouter Pillen door de Hengelose keeper ternauwernood tot corner verwerkt. In de dertigste minuut had Joey Belterman na een prachtig uitgespeelde aanval de score kunnen (moeten) openen maar redde de BWO-keeper knap op zijn inzet. Een vrije trap in de 35ste minuut werd door Bart te Focht koppend weer voor goal gebracht waarna het hakje van Toby Bokkers maar ternauwernood over ging. Ook de mooie vrije trappen van Sven Jurjus in de 40ste en 42ste minuut werden door de Hengelose keeper knap tot corner verwerkt.

De eerste twintig minuten na rust bepaalde RKZVC het spelbeeld. In de 46ste minuut passte Michiel Krabbenborg achter de BWO-verdediging waarna de inzet van Sjors nog ruim voorlangs ging. In de 55ste minuut was het wel raak. Deze keer legde Mart Schutten de bal achter de verdediging waarna Sjors Storkhorst vanaf links de 1-0 in de rechter benedenhoek schoot. Daarna begon BWO langzaam maar zeker meer druk te zetten. Dit leidde soms wel tot gevechten om de bal binnen het zestienmetergebied van RKZVC maar het leverde geen echt vrije schiet- of kopkansen op. RKZVC loerde in die periode op de counter. Het dichtstbij was in eerste instantie Toby Bokkers met een schot/voorzet dat op de lat zeilde. In de 81ste minuut kwam de 'Vorentscheidung' met een prachtig doelpunt. Sjors Storkhorst bereikte vanaf links Mart Schutten binnen de zestienmeter. In één beweging haalde Mart de bal onder de voet terug en weer naar voren voorbij de verdediger en schoot de bal snoeihard vanuit een schuine hoek langs de oren van de BWO-keeper voor de 2-0. Twee minuten later volgde de laatste Hengelose doelpoging maar het harde schot werd nog iets geraakt door een Zieuwentse verdediger en ging een meter langs de kruising. Nadat - na een mooi passje van Mart Schutten - een aanname van Sjors Storkhorst vrij voor goal in de 84ste minuut net niet goed was, bepaalde Sjors in de slotminuut na een mooie aanval wel de eindstand. Mart Schutten bereikte Harm Bokkers, die precies op tijd afspeelde waarna Sjors vrij voor goal in de rechter benedenhoek de 3-0 eindstand binnenschoof.

Met de tweede overwinning op rij is RKZVC na de winterstop goed begonnen. Dinsdag 6 februari speelt RKZVC om 20.30 uur thuis voor de Achterhoek-cup met voornamelijk spelers onder 23 jaar. Donderdag 8 februari speelt RKZVC om 20.00 uur een oefenwedstrijd tegen hoofdklasser Silvolde. Komend weekend is er in verband met Carnaval geen competitie. Op 18 februari volgt de volgende competitiewedstrijd om 14.00 uur thuis tegen Schalkhaar.

KSV laat punten liggen bij GWVV

VRAGENDER - KSV 1 verloor zondag met 3-1 in Varsselder van GWVV 1. Na een steekpass van Tim Minkhorst scoorde Max Elshof het doelpunt van KSV.

GWVV begint de wedstrijd in een hoog tempo en speelt de bal gemakkelijk en zeer vlot rond. KSV heeft moeite om in de wedstrijd te komen en lijkt nog te moeten wennen aan het snelle kunstgras. Al in de zesde minuut krijgt GWVV een vrije trap mee, net buiten het zestienmetergebied. Deze wordt door een speler van GWVV goed genomen en strak in de verre hoek geschoten: 1-0. GWVV domineert hierna het spel en blijft druk zetten, maar langzaamaan komt ook KSV steeds beter in de wedstrijd. Dit resulteert in wat kansen over en weer. Na twintig minuten krijgt KSV twee keer over een goede kans op de 1-1, maar weet deze nog niet te verzilveren. In de 35ste minuut weet GWVV het scorebord wel op 2-0 te zetten. Na een ongelukkige situatie waarbij Jorrit Spexgoor omver wordt gelopen en Tim Lageschaar in de kluts raakt met een speler van GWVV, staat Pascal Wolterink iets te ver voor het doel en schiet een speler van GWVV de bal slim achter de keeper. Het staat 2-0. Dit lijkt tegelijkertijd de ruststand te worden, echter op slag van rust komt KSV twee keer over zeer gevaarlijk voor het doel van GWVV. Bij de laatste aanval weet Tim Minkhorst een perfecte steekpass op Max Elshof te geven waarbij Max de bal achter de keeper weet te schuiven: 2-1.
Het grootste deel van de tweede helft geeft hetzelfde spelbeeld als voor rust. Zowel GWVV als KSV kent enkele goede aanvallen en er zijn wat kansen over en weer. KSV kruipt nog een keer door het oog van de naald na een goede inzet van GWVV, waarbij Jorrit in eerste instantie de bal van de lijn weet te werken en de strak ingeschoten rebound nog net door Pascal over het doel wordt getikt. Hierna zakt GWVV wat in, begint wat slordiger te spelen en lijkt de 2-2 eerder te vallen dan de 3-1, totdat de scheidsrechter in de 72ste minuut wel heel gemakkelijk een penalty weggeeft aan GWVV. Deze penalty wordt benut en de 3-1 doet de wedstrijd op slot.
KSV had een punt mee kunnen nemen naar Vragender, maar de drie punten blijven in Varsselder vandaag. Deze 3 punten zorgen ervoor dat GWVV hun tweede plaats kan verstevigen. KSV zakt vandaag een plaats in de vierde klasse C, omdat hun directe concurrent SVGG vandaag weet te winnen van FC Eibergen. Over twee weken treedt KSV in Megchelen aan tegen SVGG, een uitermate belangrijk duel in de strijd om lijfsbehoud in de vierde klasse.