Vlnr: Lot te Woerd, Myon van den Berg, winnares Kato Boonders, Jana Tolkamp, Anouk Stoltenborg, Esmée Suzebeek, Lynn van Aken. Onder Pien Kolkman, Suze Rietberg en Demy Griess. Foto: PR.
Vlnr: Lot te Woerd, Myon van den Berg, winnares Kato Boonders, Jana Tolkamp, Anouk Stoltenborg, Esmée Suzebeek, Lynn van Aken. Onder Pien Kolkman, Suze Rietberg en Demy Griess. Foto: PR. Foto:

Kato Boonders wint voorleeswedstrijd

LICHTENVOORDE - Kato Boonders van basisschool St.Jozef uit Lichtenvoorde heeft afgelopen zaterdag in de bibliotheek een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen. Binnenkort vertegenwoordigt Kato Lichtenvoorde in de halve Gelderse finale en maakt hiermee kans De Nationale Voorleeskampioen 2018 te worden.

Presentator Annita Oonk stelde de kandidaten om de beurt aan het publiek voor. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelfgekozen boek. Nadat alle meisjes aan de beurt geweest waren, trok de jury zich terug.

De jury, bestaande uit logopediste Joyce Vrijdag, wethouder Marieke Frank en de winnaar van vorig jaar Jens Taken, lette op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend kwartiertje mocht Jens het verlossende woord spreken.

Kato Boonders las een fragment voor uit het boek 'Liever chatten' van Ellen de Wachter. De jury vond dat Kato het fragment heel duidelijk en pakkend voorlas en dat de luisteraars nieuwsgierig werden gemaakt naar de afloop van het verhaal. Kato is één van de deelnemers aan de halve Gelderse finale die op 10 maart gehouden wordt in de bibliotheek in Zutphen.