De slotconcerten in de Swite. Foto: PR
De slotconcerten in de Swite. Foto: PR Foto:

Slotconcerten muziekproject enthousiast ontvangen

LICHTENVOORDE - Afgelopen week woensdag werd het basisschoolproject Muziek maak je samen afgesloten met twee concerten in De Swite.

Ruim 125 leerlingen van groep 6 (5) van 5 Lichtenvoordse basisscholen kregen in januari 4 lessen van ervaren muziekdocenten. Op 31 januari kregen de 45 aanwezige kinderen de kans om zich samen met de ervaren blazers en drummers te presenteren aan hun ouders. Die kregen in de twee concerten in vogelvlucht te zien en vooral te horen wat hun kinderen in deze lessen geleerd hebben. De doelstelling van het project was kinderen in contact brengen met blaasmuziek en blaasinstrumenten en daarin zijn de docenten zeker geslaagd. Zowel de kinderen als de aanwezige ouders waren enthousiast.

De belangstelling voor samen muziek maken in het algemeen en voor blaasmuziek in het bijzonder was duidelijk merkbaar.
Dit vraagt om een vervolg en dat komt er ook, in de vorm van een 'Blazersklas'. Een van de onderdelen van de lessen was namelijk dat kinderen mochten proberen geluid uit de instrumenten te krijgen. Dat lukte bij een flink aantal zowel in de klas als ook in 'De Swite' heel goed. Om geïnteresseerde kinderen nog meer op weg te helpen naar zelf een instrument bespelen worden er in de maanden maart en april zeven lessen aangeboden in de Blazersklas.
In die lessen krijgen kinderen die daarvoor door de ouders aangemeld zijn een echt blaas- of slagwerk instrument te leen. Ze gaan dan onder leiding van een beroepsmusicus proberen in deze zeven lessen van drie kwartier het spelen op het instrument zo veel mogelijk onder de knie te krijgen. De lessen zijn bedoeld voor kinderen van 8, 9 en 10 jaar uit Lichtenvoorde. Ze worden waarschijnlijk gegeven op maandagen tussen 15.30 en 17.00 uur in De Swite, Hendrik Leemreizestraat 2. De kosten zijn vijftig euro, inclusief instrumenthuur.

Opgave is nog mogelijk tot 11 februari a.s eddy.rondeel@kpnmail.nl of toon.heuvel@planet.nl. Te vermelden: 1ste en 2de keuze van het instrument.