Jan Kruip leest in het gemeentehuis de dagvaarding die hem zojuist door postbezorger Hennie Schovers (r) is overhandigd. Links luistert Henri Walterbos van CV de Knunnekes aandachtig toe. Foto: Kyra Broshuis
Jan Kruip leest in het gemeentehuis de dagvaarding die hem zojuist door postbezorger Hennie Schovers (r) is overhandigd. Links luistert Henri Walterbos van CV de Knunnekes aandachtig toe. Foto: Kyra Broshuis Foto:

Speciale rechtszaak Knunnekes vs Roverszonen

GROENLO/LICHTENVOORDE- Het dumpen van een Lichtenvoordse kei in de Grolse gracht zal voor Lichtenvoordse daders nog een staartje krijgen. Vandaag kreeg één van de drie daders, Jan Kruip, in het gemeentehuis te Lichtenvoorde een dagvaarding overhandigd door de bekende Groenlose postbezorger Hennie Schovers.

Door Kyra Broshuis

"Wij hadden gehoopt deze kwestie helemaal stil te kunnen houden en het onderling met de heren D, P en K op te kunnen lossen, maar met deze drie Lichtenvoordse heren hebben wij niet tot een consensus kunnen komen", zo leest Henri Walterbos namens de Knunnekes voor. "Vandaar dat ons, in het belang van onze Stadt en zijn inwoners, niets anders restte dan de zaak aanhangig te maken bij de meervoudige kamer van de rechtbank en de media hier van in kennis te stellen. Nogmaals, tolerant als wij Grolsen zijn hebben wij de Lichtenvoordse heren Jan Kruip, Eddy Dusseldorp en Robert Paashuis nog de kans gegeven om spijt te betuigen van hun actie. Als een soort van taakstraf hebben zij een verplicht bezoek gebracht aan onze stadsboerderij waar op dat moment een tentoonstelling was over het weghalen van het kanon uit Grolle, ruim zestig jaar geleden, een actie van hun vaders. Een mooi staaltje Grolse/Lichtenvoordse rivaliteit, dat uiteraard alleen maar mogelijk was met hulp van een Grollenaar, de nachtwaker van de Monocon, Gait Garstenveld. Hij werd met een halve liter omgekocht; 'Gait mond dichte, hier he'j ne halve liter'. Een zogenaamde sigaar uit eigen doos dus ook nog. Helaas zijn de heren ook niet tot inzicht gekomen. Aangezien wij er als Prinsen en Eregarde der Knunnekes er verder geen oordeel over willen vellen en wij de Nederlands rechtstaat respecteren, vinden wij dat de rechtbank zich hierover maar moet uitspreken."

Lees verder op pagina 3