Prins Gerben en prinses Evelien in de polonaise met carnaval in 2017. Foto: Hans Winters
Prins Gerben en prinses Evelien in de polonaise met carnaval in 2017. Foto: Hans Winters

Kei- en Knalsoos belooft weer daverend feest te worden

LICHTENVOORDE –Inmiddels is het een jaarlijkse traditie; op de vrijdagavond voorafgaand aan het carnaval organiseert stichting KK-soos de Kei- en Knalsoos. Deze avond is bedoeld voor mensen van zestien jaar en ouder met een beperking. Dat Lichtenvoorde geen eigen carnavalsvereniging meer heeft, vinden de bezoekers geen enkel probleem. Ook dit jaar belooft het weer een geweldig feest te worden.

Al bijna dertig jaar organiseert stichting KK-soos met ondersteuning van vele vrijwilligers deze avond. Op vrijdag 9 februari is de grote zaal van 't Zwaantje in Lichtenvoorde weer het versierde decor voor het carnavalsfeest voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking en hun begeleiders uit de hele Oost Achterhoek . En net als vorige jaren belooft het ook nu weer een spetterend feest te worden met een aantal speciale onderdelen. Zo is er weer de verkiezing van de prins en adjudant. Er is een verkleedwedstrijd: wie heeft de allermooiste carnavalsoutfit aan? Ook is er een danswedstrijd. Dat kan heel goed met lekkere muziek van Dokters Swingende Infuustoeters en aantal leden van de Rainbowband. Zij verzorgen een optreden door een aantal liedjes te zingen van onder meer Jan Smit, Frans Bauer, Jannes, Frans Duijts en Ben Kramer.

Carnavalsverenigingen De Jonge Nölepeters uit Lievelde en De Vènesikke uit Vragender zullen met hun hoogheden vertegenwoordigd zijn op de carnavalssoosavond. Beide verenigingen verzorgen al jaren samen met de vrijwilligers van de KK-soos de ondersteuning van deze avond. De prinsen/prinsessen en adjudanten uit beide kerkdorpen zitten in de jury die de kleding en danspassen beoordeelt én de hoogheden van de soosavond aanwijst.

Het feest begint vrijdag om 19.41 uur en duurt tot 22.30 uur. De zaal is open vanaf 19.15 uur en reserveren is niet nodig. De entree bedraagt vijf euro, begeleiders gratis. Hapjes en drankjes zijn te koop met consumptiemuntjes. Na het carnaval gaat de KK-soos gewoon door. Elke twee weken organiseert stichting KK-soos de 'gewone' disco op vrijdagavond, vaak in de kelder van 't Zwaantje. Er is een lift aanwezig en de verlichting is zo ingesteld deze voor niemand hinderlijk is.