Drukker wordt het niet!

De Hamalandhal is vrijwel het hele jaar door goed bezet. Overdag worden beide sportzalen bezet door de scholen. De naschoolse uren worden veelal opgevuld met verschillende programma's om (inactieve) jongeren te stimuleren te bewegen. Eind van de middag tot en met de avond worden de uren met name gevuld door onze eigen verenigingen en vaste sportgroepen en in de weekenden worden er naast de reguliere trainingen, veel competitiewedstrijden en toernooien gespeeld. In de wintermaanden is er vaak nog veel extra te doen op sportgebied, zo ook afgelopen week!

Op woensdag was er een recreantentoernooi van de NeVoBo (Nederlandse Volleybal Bond). Dit was het vijfde en tevens laatste recreantentoernooi van dit seizoen bij de Hamalandhal. Het NeVoBo-recreantentoernooi is een gezelligheidstoernooi waar aan verenigingen uit de regio deelnemen. Een avondvullend programma met voor elk team 3 poulewedstrijden per avond en na afloop een gezellig samenzijn in de kantine. Er wordt nagekletst, geborreld en de prijzen worden geïncasseerd, voor alle poulewinnaars een schaal met 40 bitterballen!

Vrijdag was de jaarlijkse sportdag van de scholen van het Speciaal Voortgezet Onderwijs, Het Bariet uit Lichtenvoorde en De Triviant uit Neede. Ruim 160 leerlingen hebben tijdens deze sportdag kunnen kennismaken met verschillende sporten. Bij vrijwel alle sporten die werden aangeboden in samenwerking met sportverenigingen zijn er ook sportmogelijkheden voor leerlingen in het Speciaal Onderwijs, namelijk:
- Dansen door Dance Centre Hit it
- Tennis door LTC de Kei & TC Beltrum
- Volleybal door Longa'59
- Voetbal door SV Grol
- Judo door Adriaan Veldboom
- Turnen door Spirit'90
Prachtig om te zien, het enthousiasme deze dag bij de leerlingen. Zeer aanstekelijk, ook bij de begeleiders een grote glimlach op het gezicht!

Zaterdag waren de jongens turnwedstrijden regio Gelderland, georganiseerd (mede) door Spirit'90. Ruim 100 jongens afkomstig uit heel Gelderland streden voor plaatsing op de finale van de Gelderse kampioenschappen. De jongens moesten zes onderdelen afleggen: ringen, brug, rekstok, voltige, vloer en sprong. Gedrevenheid en concentratie, zowel bij de sporters als bij de ouders en supporters.

Zondag vulde Longa '30 de zalen. Vier zaalvoetbaltoernooien voor Longa'30-jeugd onder de 8, 9,11 en 13 jaar. De organisatie had alle jongens en meiden ingedeeld in teams en originele namen voor de teams bedacht. Na afloop van het toernooi konden alle kinderen patat & snacks halen, hiervoor had de Hamalandhal de Timp gevraagd om dit te verzorgen. Dat het een geslaagde middag was voor allen, blijkt ook uit het feit dat de aanvraag voor volgend jaar alweer is gedaan door Longa'30!

Deze week een reguliere sportweek. Volgende week wel weer een druk weekend! Op zaterdag een uitverkochte zaal voor de Dirty Daddies, met Premium in het voorprogramma en een dag later voor de derde keer bij de Hamalandhal, een concert van de Volendamse band, The Tribute to The Cats band! Beide evenementen worden georganiseerd door Beneman Events.