LZV Kuypers H&W wint van hekkensluiter Groen Ster Vlissingen

Vrijdag stond de verre uitwedstrijd tegen Groene Ster Vlissingen 2 op het programma en tegen een ploeg waarbij de nadruk nog meer dan anders op de verdediging lag. In de laatste 10 minuten kon de zege veilig gesteld worden.
LZV Kuypers H&W begon fris aan de wedstrijd. Compacte verdediging op eigen helft van de tegenstander zorgde ervoor dat Adem Kocak moeilijk bereikbaar was in de punt. Hierop werd er goed geanticipeerd door LZV en de 1e kansen waren er voor Fouad, Cuneyt en Adem. Maar toch was het Groene Ster die op voorsprong kwam in de 8e minuut. Door een 1-2 werd de verdediging te kijk gezet. LZV liet zich niet uit het veld slaan en ging rustig verder met het creëren van kansen. Het was aanvoerder Yordi Orriens die met een bekeken schot voor de 1-1 zorgde op aangeven van Adem Kocak. Kort daarna hield de verdediging van LZV zich in omdat de bal over de zijlijn was geweest. Tot ieders verbazing mocht het spel door gaan en Groene Ster reageerde attenter hierop en scoorde 2-1.
Het was Yasin Erdal die in de punt werd aangespeeld en wegdraaide bij zijn directe tegenstander en de bal in de kruising schoot. 2-2. Net voor rust was het een counter van LZV die voor de 2-3 zou moeten zorgen maar Andre Kuypers Jr. schrok van de kans.
In de 2e helft was het eenrichtingsverkeer. Verschillende malen was LZV Kuypers dicht bij de goal. De scherpte ontbrak. Er werd naar een gaatje gezocht in de handbal opstelling van Groen Ster. Die werd gevonden door een ingestudeerde corner. Yordi zag Yasin vrij staan die met een puntertje weer in de kruising de stand op 2-3 zette. Hierna moest Groene Ster Vlissingen 2 het spel proberen te maken. Coach Serkan Kav bracht in die fase bij balbezit Adem erin en door een lange bal van keeper Abdul Aydinli kon hij de 2-4 aantekenen. Dit was tevens de eindstand.

Volgende week wacht de belangrijke wedstrijd tegen PFC de nieuwe koploper in de 1e Divisie.
Thuis, aanvang wedstrijd: 20.45 uur, Hamalandhal. Graag tot ziens!